Buletin de presă, 6 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

În perioada 30.03-05.04.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia achiziționării/debitării/comercializării și transportului de material lemnos la o societate comercială din comuna Vatra Moldoviței, ocazie cu care au fost verificate operațiunile din depozitul de material lemnos constatându-se faptul că stocurile scriptice de material lemnos nu corespundeau cu cele faptice.
Astfel polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 9.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și au confiscat cantitatea de 3,8 mc material lemnos în valoare de 2.837 lei.
De asemenea, din verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că societatea comercială a efectuat diferite transporturi de material lemnos fără a deține avize de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 05.04.2022, ora 07.07, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe D.C. 72, în comuna Șcheia, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche