Locuință din Mironu cuprinsă de un incendiu izbucnit din camera centralei

Miercuri, 13 aprilie 2022, în jurul orelor 20:25, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 de cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuință din satul Mironu, comuna Valea Moldovei. 

Apelanta, Niculina P., a relatat faptul că în timp ce se afla la locuința socrului său Dafin Fluturel M., de 56 de ani, din satul Mironu, a fost anunțată de către vecini cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la camera centralei.

La fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului două autospeciale din cadrul ISU Gura Humorului, o autospecială din cadrul SVSU Cornu Luncii și o autospecială din cadrul SVSU Valea Moldovei care au reușit lichidarea incendiului.

În urma incendiului a ars acoperișul centralei termice corp comun cu baia și bucătăria casei de locuit, din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, și o anexă lipită de camera centralei, din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați. Totodată, s-a degradat fațada peretelui exterior al casei, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie și hornul de cărămidă al centralei.

Din verificările efectuate, lucrătorii ISU au stabilit ca împrejurare determinată a producerii incendiului: ,,coș de fum deteriorat”.

Apelanta a precizat că proprietarul locuinței este socrul său, care în prezent este plecat în străinătate. Totodată, femeia a declarat că imobilul nu deține asigurare, iar prejudiciul urmează a fi stabilit ulterior.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche