Buletin de presă, 20 mai 2022 - IPJ Suceava

Bunuri în valoare de 44.600 lei confiscate de polițiști

În perioada de 18-19.05.2022, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Suceava pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, ocazie cu care au fost verificate 8 societăți comerciale și constatate 2 infracțiuni.
În cadrul acțiunii polițiștii au ridicat bunuri în valoare de 44.600 lei.

Exemple:

În data de 19.05.2022 la punctul de lucru al unei societăți comerciale polițiștii au constatat faptul că, se ofereau spre comercializare obiecte vestimentare și încălțăminte inscripţionate cu mărci cunoscute, fără a se deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,punerea în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”, iar bunurile în valoare de 42.800 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


La data de 19.05.2022, în jurul orei 08.00, polițiștii au identificat pe strada 22 Decembrie, din municipiul Vatra Dornei un bărbat care oferea spre comercializare 200 de pachete de țigarete de proveniență extracomunitară, în valoare de 1.000 de lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, țigaretele fiind ridicate în vederea continurăii cercetărilor.


Material lemnos confiscat de polițiști

În perioada 17.05.2022 și 18.05.2022, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală 7 Mălini, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control privind evidența materialelor lemnoase la o societate comercială de pe raza localității.
În urma efectuării inventarului materialelor lemnoase deținute, a rezultat cantitatea de 9,91 mc lemn foc de esență rășinoase fără documente de proveniență în valoare de 1.209,02 lei, materialul lemnos fiind confiscat.
Administratorul societății a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 de lei.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La data de 15.05.2022, ora 09:35 în timp ce conducea autovehiculul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un bărbat de 49 de ani din municipiul Fălticeni, a efectuat un viraj la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus în aceeași direcție de mers de un bărbat de 36 de ani, angajat în depășirea sa.
Din impact a rezultat rănirea conducătorilor auto și a trei pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 36 de ani, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto a fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


La 19.05.2022, în jurul orelor 14.10, în timp ce manevra cu spatele autovehiculul pe strada Zorilor din municipiul Suceava, un localnic de 42 de ani a surprins și accidentat o localnică de 74 de ani, angajată în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 19.05.2022, orele 18.15, în timp ce conducea mopedul pe DJ208T, dinspre comuna Simnicea spre localitatea Fetești, un bărbat de 27 de ani din comuna Siminicea s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 27 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 27 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul mopedului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, și “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 20.05.2022, în jurul orelor 00.55, în timp ce conducea motociclul pe strada Prundului din comuna Stulpicani, o localnică de 15 ani s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat rănirea tinerei de 15 ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânăra de 15 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar motociclul nu este înregistrat/înmatriculat.
Pe motociclu, în momentul accidentului, se afla și proprietarul acestuia, un localnic, care a declarat faptul că a încredințat vehiculul tinerei de 15 ani, spre a fi condus pe drumurile publice deși cunoștea faptul că aceasta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă (autoaccidentare)”, ,,conducerea pe drmurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere” ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 19.05.2022 ora 08.00, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control pe raza comunei Panaci, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 19 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea polițiștii au constatat faptul că, numărul de înmatriculare al autoturismului condus de tânărul de 19 ani a fost atribuit la data de 04.09.2009 unui alt autoturism .
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La 19.05.2022, orele 23:15, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza localității Grănicești, autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani din comuna Dărmănești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 19.05.2022, ora 20.25, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208B din localitatea Șerbănești, autoturismul condus de un bărbat de 54 de ani din comuna Adâncata.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche