Buletin de presă, 7 mai 2022 - IPJ Suceava

Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice desfășurată la nivelul Secției de Poliție Rurală Mălini

La data de 06.05.2022, la nivelul Politiei Municipiului Falticeni – Secția 7 Politie Rurală Mălini a fost organizată o acțiune pe linie de silvicultură, în urma constatărilor efectuate aplicându-se 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.290 lei, din care 4 sancțiuni în valoare de 12.000 lei la Legea nr. 171/2010 și 1 sancțiune la OUG 195/2002 în valoare de 290 lei, fiind confiscată totodată, cantitatea de 12,88 mc material lemnos în valoare de 3568,80 lei, din care 2,34 mc cherestea rasinoase în valoare de 2036 lei, 2,70 mc lemn foc fag în valoare de 594 lei și 7,94 mc resturi de lemn în valoare de 938 lei.
Astfel, un bărbat a fost depistat pe raza com. Cornu Luncii, jud. Suceava, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,34 mc cherestea rășinoase, fără a deține documente de proveniență, fiind sancționat cu amendă în valoare de 1000 lei, conform art. 19/2/a din Legea 171/2010.
Conducător unei alte autoutilitare a fost depistat pe raza com. Mălini, jud. Suceava, în timp ce transporta cantitatea de 2,70 mc lemn foc fag, fără a deține documente de proveniență, fiind sancționat cu amendă în valoare de 3000 lei, conform art. 19/2/a din Legea 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată.
Reprezentantul unei unități economice care în calitate de expeditor si emitent avize a expediat volumul de 8 mc resturi lemn plop alb, a fost depistat pe raza com. Mălini, jud. Suceava, în timp ce transporta cantitatea de 3,978 mc resturi lemn plop alb și 3,978 mc resturi lemn molid, constându-se că din autovehiculul de transport lipsește cantitatea de 3,978 mc resturi lemn molid și lipsește fizic cantitatea de 3,978 resturi lemn plop alb, fiind sancționat cu 2 amenzi în valoare totală de 8000 lei (4000 lei + 4000 lei), conform art. 19/2/a din Legea 171/2010.


Persoane reținute de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La 03.05.2022, ora 18.55, Poliția Mun. Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DJ.209 D pe partea dreaptă a carosabilului direcția de deplasare Călinești-Dărmănești, o persoană de sex masculin a căzut de pe un moped.
La fața locului nu a fost identificată nicio persoană însă, ulterior în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, conducătorul mopedului este un bărbat de 47 ani domiciliat în sat Măriței, com. Dărmănești, jud. Suceava.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, cu ocazia verificării în bazele de date ale poliției, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prev. de art. 336 alin. (1) C. pen.și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 Cod Penal, dosar ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrători de poliție din cadrul SPR 5 Dărmănești.
Au fost întocmite actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod Penal, cu aplicarea art. 38, alin.2 Cod Penal.
Ulterior, după continuarea cercetărilor și completarea materialului probator, s-a dispus reținerea bărbatului de 47 de ani pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dărmănești.


La data de 06.05.2022, în jurul orei 14:45, echipajul de poliție din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu pe raza municipiul Câmpulung Moldovenesc, strada Calea Bucovinei, l-a identificat pe un bărbat de 35 de ani din comuna Fundu Moldovei, jud Suceava, care a condus autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, având direcţia de deplasare dinspre comuna Vama spre comuna Pojorâta provocând un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Cu ocazia cercetarilor efectuate dar și din discuțiilor purtate cu cel în cauză s-a constatat faptul că acesta emană halenă alcoolică, sens în care i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul alcooltest, acesta fiind de acord.
În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, cu respectarea prevedrilor legale, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge.
Cu ocazia discuțiilor purtate cu cel în cauză, a rezultat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicole. În acest sens au fost efectuate verificări în bazele de date constatând faptul că bărbatul de 35 de ani nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicole.
În urma cercetărilor, la data de 06.05.2022, organele de cercetare penală au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, față de bărbatul de 35 de ani, iar acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 06.05.2022, în jurul orei 12:00, un bărbat în vârstă de 57 de ani din sat/com. Sadova, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, a intrat în coliziune cu un motociclu condus de un bărbat pe DN17 din direcţia mun. C-lung Moldovenesc spre com. Pojorata. În urma impactului conducătorul motociclului a fost proiectat pe partea carosabilă suferind vătămări corporale ușoare, motiv pentru care la faţa locului a ajuns un echipaj de ambulanţă care l-a preluat şi transportat la Spitalul mun. C-lung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri, ulterior la sediul Spitalului C-lung Molodvenesc le-au fost prelevate cate o mostra biologica de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice.
S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” prev. de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul Penal.


La data de 06.05.2022, în jurul orelor 18:05, un bărbat de 54 de ani, din mun. Rădăuți, jud. Suceava, conducea autoutilitara pe str. Inginer Andronic Motrescu, din mun. Rădăuți și la un moment data pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns în șanțul din partea dreaptă și s-a răsturnat în afara carosabilului.
În urma impactului au rezultat avarii la autoturism precum și vătămarea corporală ușoară a unei femei de 70 de ani, din mun. Rădăuți, jud. Suceava, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat la fața locului cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la sediul Spitalului Mun. Rădăuți, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2, raportat la art. 194, alin. 1, lit. ”b” din Codul Penal.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 06.05.2022, orele 12.43, Poliția Orașului Solca a primit mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuți, prin care un bărbat din comuna Arbore, sat Clit, județul Suceava, a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 335 alin.2 și art. 336 alin.1, ambele din Codul penal (conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice).
În baza mandatului s-a constituit o echipă operativă care l-a identificat și reținut pe bărbatul condamnat, acesta fiind încarcerat în Penitenciarului Botoșani în vederea executării pedepsei.


Dosare penale la regimul rutier

În data de 06.05.2022, orele 15,50, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere pe linia depistării în trafic a conducătorilor auto ce încalcă regimul legal de viteză pe D.J.177 A din orașul Frasin a oprit un autoturism care se deplasa pe direcția Stulpicani către Gura Humorului cu viteza de 81 Km/h.
S-a procedat la oprirea autovehiculului, constatându-se faptul că la volanul acestuia se afla un bărbat de 45 ani cu domiciliul în com. Mănăstirea Humorului.
Acesta a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului, fără a prezenta permisul de conducere și cartea de identitate fapt pentru care s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date ocazie cu care s-a stabilit faptul că figurează cu mențiunea “Cu Restricții-Suspendat”.
S-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din C.P. În autoturism acesta se afla singur.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul afișat a fost de 0.00mg/L alcool pur în aerul expirat.


La data de 06.05.2022, în jurul orelor 1840, lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului au fost sesizaţi cu privire la faptul că în parcarea unui magazin situat pe bd. Bucovina din or. Gura Humorului, un autoturism a intrat în coliziune cu rampa de încărcare a magazinului.
Ca urmare a sesizării, echipajul de poliţie rutieră, s-a deplasat în parcarea magazinului unde polițiștii au identificat autoturismul condus de un bărbat de 50 ani, cu domiciliul în com. Ilișești.
Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultatul afișat de acesta fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Or. Gura Humorului, unde cu acordul său, i-au fost recoltate doua mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei din acesta.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C.P..


La 06.05.2022, orele 21:55, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășura activități pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sa a unor substanțe psihoactive, conform acțiunii dispuse de IPJ Suceava – Serviciul Rutier, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe DC 46A raza comunei Horodnic de Jos, județul Suceava.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din mun. Rădăuți, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultând 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Horodnic de Jos.


La data de 07.05.2022, ora 0050, în cadrul unei acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice, în localitatea Stulpicani, pe drumul comunal str. Principală din centrul localității, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Frasin au efectuat semnal de oprire autoturismului care circula din direcția Ostra-Frasin. Șoferul nu s-a conformat și a continuat deplasarea aproximativ 200 de metri, oprind pe partea stângă în fața porții unei locuințe. De la volanul autoturismului a coborât un bărbat de 35 ani, cu domiciliul în loc. Stulpicani, com. Stulpicani. În primă fază conducătorul autoturismului a refuzat să prezinte documentele, însă ulterior s-a conformat și a prezentat permisul de conducere.
Deoarece în momentul opririi șoferul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.55 mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de către lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice faptă prevăzută și pedepsită de art.336 alin. (1) din Codul Penal, urmând a se face propunere procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.
Mai nouă Mai veche