Congres Național Studențesc de Științe Medicale și Biologice, la USV

Asociația Studenților Mediciniști și Biologi din cadrul Facultății de Medicină și Științe Biologice, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), organizează primul Congres Național Studențesc de Științe Medicale și Biologice, cu titlul „Medicină Integrativă și Științe Biologice”, care se va desfășura la USV, în perioada 12-14 mai 2022.

Congresul va reuni peste 150 de participanți de la nivel local și național, care vor avea ocazia să prezinte lucrări științifice realizate pe parcursul studiilor de licență și să participe la sesiuni plenare, cu scopul aprofundării cunoștințelor medicale și biologice și al dezvoltării capacitații de comunicare academică și de cercetare. De asemenea, Congresul va avea o importantă componentă practică, constând în ateliere de lucru, în cadrul cărora studenții vor putea învăța diverse tehnici și vor putea să-și exerseze abilitățile.

Evenimentul își propune să configureze un spațiu propice pentru activitate în cadrul echipelor interdisciplinare, fiind destinat încurajării cercetării științifice și punând accent deosebit pe colaborarea strânsă dintre studenți și profesori în contextul unui sistem educațional integrat, axat pe învățarea prin cooperare, învățarea bazată pe cercetare și învățarea bazată pe proiecte.

Congresul susține eforturile academice ale viitorilor profesioniști din domeniul Medicinei și cel al Biologiei, organizând sesiuni de prezentări ale lucrărilor realizate sub îndrumarea cadrelor didactice. Cele mai bune prezentări vor fi selectate de către un juriu și premiate, iar toate lucrările vor fi publicate într-o revistă de specialitate.

Lucrările Congresului se vor desfășura pe mai multe secțiuni, după cum urmează: Medicină Generală și Asistență Medicală Generală; Nutriție și Dietetică; Balneofiziokinetoterapie și Recuperare Medicală; Medicină Dentară și Tehnică Dentară; Biologie si Biochimie. În cadrul acestor secțiuni, atât studenții, cât și profesorii Facultății de Medicină și Științe Biologice vor prezenta lucrări pe diverse teme din domeniul Științelor Medicale și Biologice și vor asista, în paralel, la prelegeri pe teme de actualitate, susținute de invitați de la universități de prestigiu din țară.

Pentru informații suplimentare legate de Congresul Național Studențesc de Științe Medicale și Biologice, vă invităm să accesați site-ul oficial al facultății https://fmsb.usv.ro/ și al asociației https://asmbs.ro/, dar și pagina de Facebook „ASMBS – Asociația Studenților Mediciniști și Biologi Suceava” (https://www.facebook.com/asmbsv).
Mai nouă Mai veche