Cristi Crețu a fost transferat în arestul IPJ Suceava. Tribunalul a respins cererea de revocare a mandatului de arestare pentru omul de încredere al lui Gheorghe Flutur

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu Cristinel Crețu, omul de încredere al liderului PNL Gheorghe Flutur, a formulat cerere de revocare a mandatului de arestare preventivă după ce procurorii DNA Cluj a dispus trimiterea lui în judecată pentru luare de mită și trafic de influență. 

Cristi Crețu a formulat cererea de revocare a mandatului de arestare preventivă săptămâna trecută și a înregistrat-o pe rolul Tribunalului Cluj, instanță care a emis până acum pe numele lui două mandate de arestare succesive de câte 30 de zile. 

Magistrații Tribunalul Cluj au analizat vineri solicitarea lui Cristi Crețu și au hotărât declinarea competenței față de Tribunalul Suceava, instanță sesizată cu rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Cluj. 

„Declină competenţa de soluţionare a cererii de revocare a măsurii arestării preventive, formulată de inculpatul Crețu Silviu Cristinel, aflat în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul IPJ Alba, în favoarea Tribunalului Suceava”, se arată în decizia magistraților clujeni. 

În weekend, Cristi Crețu a fost transferat din arestul IPJ Alba în arestul IPJ Suceava, iar luni a apărut în fața magistraților suceveni pentru a-și susține solicitare de revocare a mandatului de arestare. 

După deliberări, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a respins solicitarea inculpatului. 

„Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Crețu Silviu-Cristinel. (...) Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpat, prin apărător, privind revocarea măsurii arestării preventive sau înlocuirea cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar”, se arată în minuta publicată pe portalul instanței.
Mai nouă Mai veche