Curs online gratuit de competențe antreprenoriale pentru tinerii din Suceava, Bacău, Vaslui și Neamț

Ultimul curs de formare în domeniul antreprenoriatului, din cadrul proiectului „SMART 4 NEETs”, începe astăzi, 23 mai. Cursul de „Competențe antreprenoriale” este gratuit și se desfășoară în regim online, fiind o oportunitate pentru tinerii NEETs de a-și dezvolta competențele antreprenoriale și de a beneficia de o șansă în vederea înființării unei afaceri. Printre participanții înscriși în această grupă se numără persoane din Suceava, Bacău, Vaslui și Neamț.

Cu o durată de 80 de ore, programul de formare conține o parte teoretică, cu inițiere în domeniul economiei și antreprenoriatului și o aplicație practică, în cadrul căreia cursanții vor avea ocazia să creeze propriul plan de afaceri. Toți cei care finalizează cursurile se vor putea înscrie în competiția planurilor de afaceri, unde opt persoane vor beneficia de subvenții sub formă de micro-granturi, în valoare de până la 25.000 euro, pentru punerea în aplicare a ideii lor de business.

Prin implementarea proiectului se urmărește integrarea pe piața muncii a tinerilor cu un nivel scăzut de calificare, de etnie romă și a persoanelor din zone rurale defavorizate, cu scopul de a beneficia de un viitor mai bun.

În lunile următoare, în cadrul proiectului „SMART 4 NEETs” vor fi organizate și alte tipuri de cursuri de formare, atât în Regiunea Nord-Est, cât și în Regiunea Centru și vor avea ca beneficiari persoane cu vârsta cuprinsă între 16-29 ani, care nu sunt încadrate profesional și care nu urmează un program educațional sau de formare (tineri NEETs).

Persoanele care doresc să se înscrie și să ia parte la activitățile proiectului sunt invitate să completeze următorul formular: https://forms.gle/vpKAiczQaavcYyU97.

Mai multe detalii despre înscrierea la activitățile specifice proiectului, cât și despre condițiile de eligibilitate pot fi obținute la adresa de e-mail comunicare@gecost2001.ro sau accesând pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/smart4neets.
Mai nouă Mai veche