Doi copii din Horodnic de Sus au mers 15 km pentru a restitui un portofel pierdut

Filip Cioban și Eliazar Juravle, elevi în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea, au mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a restitui portofelul proprietarului. Acesta îl pierduse în dimneața zilei de 17 mai, pe drumul de la restaurantul unde băuse o cafea cu colegii, până la locul de muncă. Avea buletinul, permisul de conducere, atestatul profesional și aproximativ 700 de lei.

Când proprietarul a observat lipsa portofelului, era deja în localitatea vecină, la firma unde muncește. Era ora prânzului și voia să-și cumpere ceva de mâncare. Așa a realizat că, de fapt, nu mai are portofelul. Se gândea doar la cât are de alergat sa-și refacă actele. Însă, norocul i-a surâs și și-a recuperat tot ceea ce pierduse, scrie Click.

I-a găsit pe copii în urma anunțului pe Facebook

Proprietarul portofelului, Valentin Franiuc, care locuiește în localitatea Horodnic de Jos, a fost anunțat de mama sa că cineva i-a adus portofelul acasă. Era vorba despre doi copii, iar din portofel nu lipsea nimic. Impresionat de gest, bărbatul a pornit imediat pe drumul dintre cele două localități, cu gândul să-i întâlnească pe cei doi copii. Nu a dat de ei, însă nici nu s-a lăsat păgubaș. A publicat un anunț pe Facebook și a aflat cine sunt cei doi binefăcători. 

Unul dintre ei pățise același lucru

Așa a aflat întreaga poveste. Marți dimineață (17 mai), când veneau la școală, cu bicicletele, de la Horodnic de Sus la Marginea, Filip și Eliazar au găsit pe stradă un portofel cu acte și bani, la aproximativ 300 de metri distanţă de restaurantul în care Valentin Franiuc a fost la cafea. Din cartea de identitate au aflat domiciliul proprietarului, iar după ore au plecat cu bicicletele ca să-i restituie ce a pierdut.

Familiile celor doi băieți nu au fost foarte impresionate de gestul copiilor, întucât li s-a părut foarte normal. Mai ales că, unul dintre cei doi, Filip, tocmai trecuse printr-o situație asemănătoare. În urmă cu aproximativ două săptămâni își pierduse și el portofelul. L-a recuperate dintr-o stație PECO, acolo unde l-a dus cine l-a găsit.
Mai nouă Mai veche