Doi șoferi de BMW au fost depistați cu peste 130 km/h în localitate, în timpul unei razii de amploare organizată de polițiștii din Rădăuți

Miercuri, 18 mai 2022, în intervalul orar 14:00 - 21:00, pe raza municipiului Rădăuți și a secțiilor arondate a fost organizată o acţiune preventiv-reactivă pentru pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare de către participanţii la traficul rutier precum și a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe, la care au participat poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier și din cadrul secțiilor arondate.

S-a acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și pe străzile secundare.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, cele mai multe (37) fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Valoarea totală a contravențiilor este de 20.840 lei.
De asemenea, în cadrul acțiunii a fost reținut și un certificat de înmatriculare pentru lipsă CI ITP și RCA și a fost reținut și un set de plăcuțe de înmatriculare.
Pentru viteză excesivă și depășiri neregulamentare polițiștii au reținut 4 permise de conducere.

Exemple semnificative: 
  • Adrian B., din comuna Dornești, a fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul marca BMW cu viteza de 139 km/h în localitate;
  • Ion O., din municipiul Piatra Neamț, județul Neamț, fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul marca Daewoo cu viteza de 136 km/h, în localitate;
  • Sebastian S., din comuna Vicovu de Jos, județul Suceava, a fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul marca BMW cu viteza de 131 km/h, în localitate.
Față de toți cei trei conducători auto s-au aplicat sancțiuni contravenționale și s-a dispus măsura suspendării dreptului de conduce pentru o perioadă de 120 de zile.
De asemenea, pe timpul acțiunii, lucrătorii din cadrul SPR 4 Gălănești au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un șofer sub aspectul săvărșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 alin.( 1) din Codul Penal, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche