FOTO Elevi de la licee din Suceava au participat la concursul pe teme de securitate și sănătate în muncă „Știu și aplic”

Elevi de liceu din județul Suceava au participat la concursul pe teme de securitate și sănătate în muncă „ȘTIU SI APLIC”.

Faza națională a concursului s-a desfășurat sâmbătă 14 mai 2022, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași. Șase echipe formate din câte doi elevi, câștigători ai fazei județene Suceava, au participat la faza națională.

Elevii suceveni s-au pregătit și ne-au bucurat cu rezultatele frumoase obținute.

Două echipe de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, au obținut Mențiune 1 și Mențiune 2 la secțiunea pentru licee profil teoretic ciclul superior și ciclul inferior;

Echipa de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni a obținut Mențiune 1 la secțiunea pentru licee profil tehnologic ciclul superior;

Echipa de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni a obținut Mențiune 1 la secțiunea pentru învățământ profesional;

Au mai participat la faza națională echipele de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului și de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

Faza județeană a concursului s-a organizat în colaborare cu IȘJ Suceava și Colegiul „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc. La faza județeană a concursului, organizat în data de 9 aprilie 2022 la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, au participat 60 de elevi pe 5 secțiuni de concurs, de la 13 licee din județ.

Concursul își propune formarea comportamentului preventiv în mediul de muncă, orientarea practică, cunoașterea noțiunilor despre încheierea contractului de muncă.

Este foarte important și este o necesitate atât pentru lucrători cât și pentru angajatori, ca oamenii să înţeleagă deja implicaţiile securităţii şi sănătăţii în muncă, atunci când intră pe piaţa forţei de muncă.
Mai nouă Mai veche