O unealta care nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie

 

A locui la casa necesita un pic de munca manuala din cand in cand, mai ales cand se apropie toamna si iarna. Este posibil sa fie nevoie sa construiti lucruri, sa taiati unele ramuri si sa faceti diverse alte sarcini in jurul casei si in curte. Desi exista multe instrumente pe care merita sa le aveti ca proprietar, unul dintre cele mai bune este o drujba.

Desigur, asigurati-va ca cititi cateva sfaturi privind siguranta ferastraului cu lant si asigurati-va ca-l utilizati corect. Dar odata ce stiti cum sa o folositi in siguranta, o drujba poate fi un instrument excelent.

Unul dintre cele mai bune motive pentru a avea o drujba acasa este versatilitatea acestuia. Sunt grozave pentru tot felul de lucrari, de la taierea copacilor la taierea ramurilor pana la finalizarea proiectelor de prelucrare a lemnului de toate formele si dimensiunile.

Ati putea chiar sa taiati si sa va creati mobilierul de bucatarie sau sa creati mobilierul visurilor voastre. Desigur, asigurati-va ca gasiti mai multe aici pentru a va asigura ca gasiti dulapurile potrivite pentru a va ajuta bucataria sa arate incredibil. Ideea este ca drujba poate face o varietate de sarcini si va poate impiedica sa luati unelte pentru fiecare munca pe care o aveti de facut.

Viteza cu care functioneaza o drujba este un alt motiv pentru care oamenii ar trebui sa aiba una. Cat de repede pot taia, lucrul cu o drujba va poate economisi o multime de timp. Va dura mult timp sa taiati un bustean gros cu un ferastrau (daca se poate chiar face), in timp ce o drujba va face treaba intr-un minut sau mai putin. Unele lucrari de taiere pot fi facute aproape instantaneu si cu o drujba. 

Nu numai atat, dar veti fi mult mai putin obosit dupa folosirea unui motoferastrau decat ai fi daca ar fi sa tai totul manual. Desigur, in timp, lantul se va toci si va deveni mai putin eficient, asa ca asigurati-va ca inlocuiti sau reparati masina atunci cand simtiti ca incepe sa taie mai lent sau sa se blocheze mai usor.

Simplitatea folosirii unei drujbe este un alt beneficiu. Multe instrumente sunt excesiv de complexe, dar multe drujbe trebuie pur si simplu sa aiba un buton apasat sau un buton comutat pentru a le porni. Odata ce va simtiti confortabil cu dimensiunea si greutatea lor, manevrarea lor poate fi foarte simpla. Multe au manere si suport grozav pentru a se asigura ca toata lumea le poate tine si folosi cu usurinta. Cei care sunt interesati sa achizitioneze drujbe  de calitate pot accesa site-ul magazinului regalfermierul.ro pentru a prinde cele mai bune oferte de la brand-uri precum Ikra, Micul Padurar, MTD sau Maruyama!

Indiferent daca alegeti, o drujba electrica sau cu combustibili poate fi un instrument foarte simplu de ridicat si utilizat. Schimbarea combustibilului este usoara, iar incarcarea unei optiuni electrice este la fel de simpla ca si conectarea acesteia. Desi trebuie sa fiti atent si sa purtati echipament de protectie adecvat, fierastraiele cu lant sunt usor de folosit odata ce ati fost familiarizat cu ele si despre felul cum functioneaza. Un alt beneficiu este ca va veti salva mediul inconjurator de poluarea aerului. Cu toate acestea, este un fapt ca un ferastrau cu lant cu gaz este mai robust si este capabil sa efectueze taieturi grele pe lemn si copaci mai mari.

Pe de alta parte, cele electrice sunt portabile, dar si mai mici. O drujba face, de asemenea, mai putin zgomot la locul de munca. Aceasta inseamna ca este de obicei mai silentios decat modelele pe gaz.

Ei bine, acest lucru este benefic pentru cei care au mult de facut cu ferastraul cu lant intr-un garaj. Modelele mai zgomotoase atrag de obicei un numar semnificativ de plangeri din cauza perturbarii provocate.

Alegeti o versiune electrica daca doriti sa lucrati acasa. Este recomandat sa alegeti un model pe gaz in cazul in care lucrati intr-un loc indepartat. Acest lucru se datoreaza faptului ca aveti nevoie doar de rezerve de combustibil si nu va fi nevoie sa cautati prize electrice.

Alegerea unui motoferastrau nou-nout poate fi interesant, dar il cumparati pe cel corect pentru nevoile voastre? Totul depinde de tipul de utilizator de ferastrau cu lant. Sunteti un incepator sau un profesionist experimentat?

La ce se foloseste ferastraul cu lant? Intretinerea generala a gradinii se indeparteaza copacul/ramurile ciudate sau se taie bustenii ca sursa principala de caldura?

Ce tip de lemn si ce arbori de dimensiuni veti taia?

De ce caracteristici aveti nevoie de ferastrau cu lant?

Ce dimensiune bar ar fi benefica?

Pe benzina, cu baterie sau electrica?

Cand vine vorba de alegerea ferastraului cu lant potrivit, primul punct de marcare este factorul principal atunci cand vine vorba de selectarea masinii potrivite pentru utilizarea de care aveti nevoie. De exemplu, taierea bustenilor va necesita un ferastrau de calitate mult mai buna, deoarece va lucra mult mai mult decat un ferastrau cu lant folosit pentru intretinerea generala a gradinii.

Daca nu aveti experienta cand vine vorba de folosirea unui motoferastrau, va recomandam sa alegeti unul usor, deoarece sunt mai usor de manevrat. In mod evident, veti dori in continuare un ferastrau care are suficienta putere pentru treaba in mana, dar nu prea mult pe care sa nu le puteti controla. Un ferastrau cu lant care este bine echilibrat cu un raport bun putere/greutate va face munca mai usor si mai confortabil de finalizat. In concluzie, acestea sunt doar cateva dintre numeroasele motive pentru care detinerea unei drujba ca proprietar de casa este o idee buna.

 

 

Mai nouă Mai veche