Surprinși de polițiștii de frontieră, doi contrabandiști au fugit în Ucraina, dar au abandonat două mii de pachete cu țigări, la Costileva

Duminică, 15 mai 2022, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 01.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Costileva, județul Suceava, două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul țării.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea și identificarea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche