11 persoane reținute în arest într-o singură zi de polițiștii suceveni pentru tâlhării, infracțiuni rutiere și violență în familie

În cursul zilei de miercuri, 22 iunie 2022, polițiștii suceveni au dispus 11 măsuri preventive pentru reținerea sau arestarea preventivă a unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni. Măsurile au fost dispuse pentru săvârșirea unor fapte de violență, tâlhării, infracțiuni contra patrimoniului, la regimul rutier, dar și pentru fapte de violență în familie.


6 persoane reținute pentru fapte de tâlhărie

La data de 29.05.2022, ora 17.42, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie de 83 de ani despre faptul că o persoană i-a sustras borseta în timp ce mergea pe stradă.
S-a constituit echipa operativa complexă din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Rădăuți, care a efectuat activități investigative și de cercetare penală, stabilind că la data de 22.06.2022, în jurul orei 17.35, persoana vătămată în vârstă de 83 de ani, s-a deplasat pe raza municipiului Rădăuți, iar la un momemt dat aflându-se pe o stradă din localitate a simțit cum din spate o persoană, a prins borseta pe care o avea agățată de mâna dreaptă și a smuls-o, după care a fugit.
În interiorul borsetei femeia avea un portofel, cheile de la locuință și suma de aproximativ 400 lei.
Din investigațiile efectuate, s-a stabilit că persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii este un tânăr de 16 ani din localitate.
Acesta a fost identificat și s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârşirea infracțiunii de „tâlhărie”, prev. și ped. de art. 233 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 113 alin. (3) din Codul penal.
Prin ordonanța din data de 23.06.2022, s-a dispus reținerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit, cu privire la infracțiunea de „tâlhărie”, prev. și ped. de art. 233 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 113 alin. (3) din Codul penal cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Rădăuți sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.


La data de 22.06.2022, în jurul orei 03.45, o persoană necunoscută, a pătruns într-o sală de jocuri din municipiul Fălticeni, unde a împins-o și a deposedat-o pe gestionară de o borsetă, în care se afla suma de 2160 de lei, rezultată din încasări. Ulterior autorul a fugit într-o direcție necunoscută.
În cauză au fost efectuate cercetarea la fața locului, s-a procedat la identificarea și audierea de martori, conducere în teren, percheziții corporale, activități care au condus la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 24 ani, din mun. Fălticeni.
Pe parcursul cercetărilor, acesta a fost depistat de către polițiști și condus la sediu poliției pentru cercetări. În baza probatoriului administrat, în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de acesta pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, prev de art. 233, 234, Cod Penal, fiind totodată recuperat și o bună parte din prejudiciu, respectiv 1870 lei.
După administrarea probatoriului în cauză, la data de 22.06.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 24 de ani, totodată față de acesta fiind dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Arestul IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Fălticeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. c și d C.pen.


La data de 21.06.2022, ora 03:25, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie de 21 ani domiciliată în oraș Pantelimon, jud. Ilfov cu privire la faptul că în jurul orelor 02.45 a fost agresată și i-au fost sustrase bunuri personale din garsoniera unde stătea cu chirie din data de 20.06.2022 în mun. Suceava.
În urma activităților de investigații și cercetare penală efectuate de către lucrătorii Poliției mun. Suceava-Biroul Investigații Criminale Suceava s-a procedat la efectuarea unor activități investigative specifice, stabilindu-se că la data de 21.06.2022, în jurul orei 02:45, patru persoane (2 femei și 2 bărbați) pe care partea vătămată le cunoștea au pătruns în garsoniera, izbucnind un conflict.
Din cercetări s-a stabilit că cele patru persoane sunt doi bărbați cu vârste de 31 ani și 19 ani și două femei cu vârste de 20 și 19 ani.
La data de 22.06.2022 persoana vătămată a fost prezentată la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava stabilindu-se că prezintă echimoze ce pot necesita 3 zile de îngrijiri medicale.
În cauză au fost recuperate bunurile sustrase și predate persoanei vătămate.
Față de cei patru suspecți a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.
La data de 22.06.2022 Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis cererea formulată de procurorul care supraveghează urmărirea penală, fapt pentru care față de cei patru inculpați a fost luată măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.
Cercetările sunt continaute de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art. 233, 234, alin. 1, lit. a, d și f din Codul penal.


Fapte de violență în familie

La data de 22.06.2022, ora 22.30, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie din comuna Panaci, sat. Coverca, județul Suceava cu privire la o agresiune în familie.
Din verificările efectuate de polițiști s-a constatat că în cursul zilei de 22.06.2022, în jurul orei 22.20, între femeie şi concubinul acesteia, care locuiesc în aceeaşi curte dar în imobile diferite, a izbucnit un conflict spontan pe fondul consumului excesiv de alcool, moment în care bărbatul a lovit-o pe femeie în zona abdominală, fiind transportată cu o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Vatra Dornei la Spitalul municipal pentru investigaţii suplimentare şi acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.
Persoana vătămată şi-a rezervat dreptul să se adreseze instanței de judecată pentru emiterea unui ordin de protecție.
În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de ”Violența în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199, alin. (1) din Codul penal raportat la art. 193, alin. (1) din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrători din cadrul Postului de Poliție Panaci .
După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea agresorului pentru o durată de până la 24 de ore. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava.


Infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii au continuat cercetările și în dosarul penal privind o tamponare din data de 16.06.2022, ora 08:38, de pe str. Calea Unirii, mun. Suceava, când unul dintre conducătorii auto era sub influența băuturilor alcoolice.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,49 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În urma cercetărilor efectuate, față de șoferul cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de art 336 alin. (1) din Codul Penal, s-a dispus prin ordonanță reținerea pentru o perioadă de 24 ore.
Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J. Suceava. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche