Anchetă penală după ce subiectele la Evaluarea Națională au fost distribuite ilegale de la Școala „Teodor Balan” Gura Humorului

Subiectele la Limba română pentru Evaluarea Naţională 2022 au apărut marți încă de la ora 09.00 pe un grup de WhatsApp al părinţilor de la o şcoală din orașul Gura Humorului.

Ministrul Educaţiei a anunţat că la prima probă de la Evaluarea Naţională 2022, care s-a desfăşurat marţi, 14 iunie, au fost două tentative de fraudă, iar la Suceava un profesor ar fi distribuit subiectele în această dimineaţă, fiind deja anunţate organele de cercetare.

Șeful Inspectoratului Şcolar Județean Suceava, Grigore Bocanci, a declarat public că a fost demarată o anchetă şi a fost sesizat Parchetul deoarece subiectele la Limba română pentru Evaluarea Naţională au apărut încă de la ora 09.00 pe un grup de WhatsApp al părinţilor de la o şcoală din localitatea Gura Humorului, judeţul Suceava.

„Subiectele au apărut pe un grup de WhatsApp al părinţilor. IŞJ Suceava a început o anchetă şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava”, a spus Grigore Bocanci, şeful IŞJ Suceava.

Concret, broşura cu cele zece pagini care cuprindea subiectele la proba de limba română a fost scanată şi postată integral pe grupul părinţilor.

Vinovat ar fi un angajat al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 „Teodor Bălan" din Gura Humorului. Cu toate acestea, conducerea IŞJ Suceava consideră că examenul nu a fost influenţat de distribuirea subiectelor.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.