Atelier de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Național al Bucovinei organizează, în perioada 11 – 22 iulie 2022, la Muzeul de Istorie, ediția a V-a a proiectului cultural Atelier de arheologie experimentală Artă şi Artefacte, prin care, copiii vor fi inițiați în tainele arheologie, vor dobândi cunoștiințe despre arta și artefactele din Eneolitic și vor fi familiarizați cu patrimoniul cultural arheologic păstrat în colecțiile noastre.

Proiectul vizează valorificarea educațională a Colecţiei de Arheologie a Muzeului Național al Bucovinei, cea mai veche şi mai numeroasă colecţie a instituţiei, reprezentând aproximativ jumătate din toate bunurile inventariate. O importanță deosebită o deține Colecția Culturii Cucuteni care însumează piese de categorie tezaur și fond, un număr total de 17.866 de bunuri culturale de patrimoniu – fragmente ceramice, vase întregi și întregite, idoli zoomorfi și idoli antropomorfi.

Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte va avea ca tematică Cultura Cucuteni și se va adresa copiilor cu vârste între 9 şi 13 ani pasionați de istorie și cu înclinaţii artistice, care vor fi repartizaţi în 4 grupe de lucru: 11 iulie - 15 iulie – 2 grupe, 18 - 22 iulie – 2 grupe, dimineață sau după-amiază, la alegere, în funcție de opțiunea selectată.

Copiii vor participa la activități practice - desen, modelaj și pictură și activități interactive - jocuri de descoperire, trasee educative, jocuri de cunoaștere, etc.

Înscrierile se realizează în perioada 14 iunie – 8 iulie 2022, prin completarea unei fișe de înscriere, fie la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, fie descărcată de pe pagina de facebook a Muzeului Național al Bucovinei, în limita locurilor existente.

Taxa de participare: 40 lei/atelier.

Relații la: Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, tel: 0230/216439 și pe pagina web a muzeului www.muzeulbucovinei.ro/educatie-muzeala/pentru-copii/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.