Buletin de presă, 12 iunie 2022 - IPJ Suceava

Ordine provizorii de protecție emise de polițiști

La data de 10.06.2022, ora 12:31, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie din orașul Vicovu de Sus, județ Suceava cu privire la faptul că fiica sa a fost agresată fizic de către concubinul ei.
În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat echipajul de poliție, fiind identificată partea vătămată care a declarat faptul că în data de 10.06.2022, în jurul orei 12:00, în timp ce se afla împreună cu concubinul său, în lunca râului Suceava, în urma unor discuții purtate în contradictoriu, a fost lovită de către acesta.
Femeia a precizat că nu dorește să depună plângere împotriva consubunului său.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite s-a constatat faptul că în cauză există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale față de persoana vătămată.
La data de 10.06.2022, ora 14:00 a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, față de concubin până la data de 15.06.2022.
În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunilor de „violența în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199 alin. (1) din Codul Penal raportat la art. 193 alin. (1) din Codul Penal.


La 11.06.2022, ora 12.40, Secția de Poliție Rurală 3 Marginea a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie despre faptul că, fostul concubin al fetei fiicei sale de 47 ani, din com. Horodnic de Jos, a venit la ea și o amenință.
S-a stabilit că partea vătămată, în trecut, a avut o relație de concubinaj cu un bărbat de 38 ani, din com. Horodnic de Jos, iar, din cauza anumitor probleme, femeia a încetat relația cu acesta.
La data de 11.06.2022, în jurul orei 12.30, bărbatul a pătruns în locuința de domiciliu a femeii, a început să provoace scandal, adresându-i amenințări cu acte de violență.
Femeia i-a solicitat acestuia să părăsească domiciliul însă a refuzat, fapt pentru care a apelat SNUAU 112, solicitând un echipaj de poliție la fața locului.
S-a întocmit formularul de evaluare a riscului rezultând că este necesar emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea, au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbatul de 38 de ani, începând cu data de 11.06.2022, ora 14.00.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,violarea de domiciliu” și „ amenințarea”.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 10.06.2022, la nivelul S.P.R. Nr. 7 Mălini, a fost organizată o acțiune pe linie de silvicultură pe raza S.P.R. Mălini, ocazie cu care s-au aplicat de 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.305 lei, respectiv o sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei la Legea nr. 171/2010 și 2 sancțiuni la OUG 195/2002 în valoare de 1305 lei, fiind confiscată cantitatea de 3,506 mc material lemnos-lemn de foc, din care 3,258 mc frasin și 0,248 mc arin negru.
În cadrul acțiunii a fost identificat conducătorul unei autoutilitare, pe raza com. Baia, sat Bogata, jud. Suceava, în timp ce transporta cantitatea de 3,506 mc lemn foc frasin și arin negru, fără a deține documente de proveniență, fiind sancționat cu amendă în valoare de 2000 lei, conform art. 19/2/a din Legea 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată.
Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie lucrătorilor Ocolului Silvic Fălticeni.


La data de 11.06.2022, în jurul orelor 04:00, lucrătorii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități pe linie rutieră au procedat la oprirea regulamentară, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, a unei autoutilitare condusă de un bărbat domiciliat în comuna Frătăuții Noi, sat Frătăuții Noi, județul Suceava.
În urma controlului autoutilitarei s-a constatat că autovehiculul era încărcat cu material lemons, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire primar, relatând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos.
În aceste condiții, autoutilitara a fost condusă la sediul Postului de Poliție Zamostea, unde materialul lemnos a fost inventariat de către pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, județul Suceava, constatându-se că a fost transportat un număr de 183 bucăți de cherestea – esență molid, însumând cantitatea de 3,042 mc material lemnos.
Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului conform art. 19 alin. 2 lit. a) punctul 2 din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 3,042 mc material lemnos.
Materialul lemnos a fost lăsat în custodie la sediul Postului de Poliție Zamostea și urmează a fi valorificat de către reprezentanții Ocolul Silvic Adâncata.


La 11.06.2022, ora 11.00, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au oprit pentru control pe DJ 209L pe raza comunei Cacica, sat Pârteștii de Sus, autoutilitara care circula din direcția Solonețu Nou-Pârteștii de Sus, condusă de către un bărbat de 27 ani, din oraș Cajvana.
Cu această ocazie s-a constatat faptul că șoferul transporta 7(șapte) bușteni lemn rotund specia brad, pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență și transport.
S-a procedat la verificarea a autoutilitarei în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că, aceasta nu are emis nici un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru ziua în curs, motiv pentru care am solicitat conducătorului auto să însoțească echipajul de poliție la sediul Cantonului Silvic Neagota din cadrul Ocolului Silvic Solca.
Organele silvice au procedat la inventarierea celor 7 bușteni specia brad, rezultând un volum de 2,10 metri cubi, care a fost confiscat și predat în custodia lucrătorilor silvici.
Față de șofer s-a luat măsura de sancționare contravențională conform art. 19 alin. 2 lit. a din Lg. 171/2010.


La 11.06.2022, ora 08.06, Poliția orașului Broșteni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către pădurarul în cadrul O.S. Dealu Negru, despre faptul că, la intrare pe Drumul Forestier Bradu din satul Bîrmoxa, oraș Broșteni, se află o autoutilitară încărcată cu material lemnos pentru foc, fără documente legale de proveniență și transport.
A fost identificat proprietarul autoutilitarei în persoana unui bărbat de 34 ani, din localitate, care a declarat faptul că nu deține documente de transport pentru cantitatea de material lemnos pentru foc.
S-a procedat la efectuarea unui cubaj tehnic a materialului lemnos pentru foc de către personal silvic, rezultând cantitatea de 2,835 mc cubi rășinoase specia molid. Față de șofer a fost luată măsura sancționării pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. 1 lit. ,,A”, pct. 1 din Legea nr. 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată în custodia pădurarului.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 10.06.2022, în jurul orei 12:00, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc – Compartimentul Rutier în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Calea Transilvaniei din mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava, a executat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat de 23 de ani, din com. Frumosu, jud. Suceava.
Urmare a testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că șoferul prezenta o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


La 11.06.2022, ora 16.13, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Fălticeni, în timp ce efectua supravegherea și controlului traficului rutier pe raza localității Roșiori, com. Forăști, a oprit autoturismul condus de un bărbat de 66 ani, din mun. Suceava, întrucât a fost înregistrat cu aparatul radar cu o viteză peste limita legală.
În urma verificării în bazele de date a poliţiei s-a stabilit faptul că șoferul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


La 12.06.2022, ora 02.35, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au observat că din parcarea unui club din localitate, a ieșit un autoturism fără a se asigura și a intrat în coliziune ușoară cu un alt autoturism, conducătorul continuându-și deplasarea în viteză pe DJ 208, către satul Basarabi.
S-a procedat la urmărirea autoturismului, fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei, pe o distanță de aproximativ 2 km, unde conducătorul auto circula haotic atât pe contrasens cât și pe banda de mers în direcția orașului Dolhasca.
Pe raza satului Basarabi, comuna Preutești, la interseția cu D.C. sat Basarabi, în zona căii ferate, s-a reușit oprirea în trafic a autoturismului, ocazie cu care conducătorul auto a fost extras cu forța din mașină și încătușat.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat că acesta este un bărbat de 36 ani, din comuna Preutești. Întrucât conducătorul se afla în stare vădită de ebrietate, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1.01 mg/L alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea „conducere sub influența alcoolului”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 10.06.2022, în jurul orei 1620, un bărbat de 25 de ani, din mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 din afara localității Molid, având direcţia de deplasare spre mun. Câmpulung Moldovenesc, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de un bărbat din com. Matca, jud. Galați.
În urma impactului, conducătorul auto de 25 de ani a suferit leziuni ușoare, fiind preluat şi transportat de către un echipaj SMURD la Spitalul orașului Gura Humorului.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. Ulterior, a fost recoltată câte o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2, 3 din Codul Penal


La 11.06.2022, în jurul orei 13.25, o femeie de 27 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe DJ 209D, direcția Dărmănești - Șerbăuți, iar în zona localității Călinești-Enache, a intrat în coliziune cu o autoutilitară care era condusă de către un bărbat de 54 ani, din comuna Ipotești.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 27 de ani dar și a doi pasageri minori din mașina condusă de aceasta.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative și li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La de 11.06.2022, în jurul orei 19.05, un bărbat de 35 ani, din com. Vama, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 17 din loc. Molid, având direcția de deplasare spre mun. Suceava, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 35 ani, din loc. Moldovița.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a cinci persoane, respectiv a conducătorului auto de 35 de ani, a pasagerei de pe locul dreapta față, de 36 ani și a unui minor în vârstă de 2 ani. Totodată, leziuni au suferit și conducătorul auto de 35 de ani și pasagera de 33 ani, din com. Vama.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorului auto de 35 de ani din comuna Vama și 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru celălalt conducător. Ulterior, a fost recoltată câte o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.