Buletin de presă, 15 iunie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 280.875 de lei aplicate de polițiștii rutieri

În perioada 11.06.2021-12.06.2022, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 235 sancțiuni contravenționale în valoare de 174.720 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 38 permise de conducere, au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier și au retras 8 certificate de înmatriculare.


În perioada 10-13.06.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 525 testări cu aparatul etilotest și aplicate 156 sancțiuni contravenționale în valoare de 64.740 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 18 permise de conducere, au retras 11 certificate de înmatriculare și au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier.


În ziua de 10.06.2022, Serviciul Rutier împreună cu subunitățile din teritoriu au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni pentru prevenirea si combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor, a traversării neregulamentare a pietonilor precum și verificării respectării normelor privind circulația pe drumurile publice a conducătorilor de biciclete, mopede și atelaje hipo, ocazie cu care au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale în valoare de 41.415 lei.
De asemenea polițiștii au reținut în vederea suspendării 13 permise de conducere, au retras 9 certificate de înmatriculare și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 15.435 de lei aplicate de Poliția Municipiului Vatra Dornei

În perioada 11.06.2022-13.06.2022 Poliția Municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune privind prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență, ocazie cu care au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.435 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 1 permis de conducere și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


Evenimente rutiere soluționate de polițiști

La data de 14.06.2022, ora 16:45, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 209A din comuna Mălini, un bărbat a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un arbore.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.06.2022, în jurul orei 17:15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihai Viteazu din localitatea Bosanci, la intersecția cu strada Alexandru cel Bun, un bărbat de 50 de ani din județul Botoșani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 55 de ani din orașul Liteni.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 50 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 14.06.2022, la ora 12:15, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe D.N. 17B, în comuna Dorna Arini, autoturismul condus de un bărbat din municipiul Vatra Dornei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din municipiul Vatra Dornei nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 14.06.2022, în jurul orelor 16.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Bisericii de pe raza localității Capu Codrului, autoturismul condus de un bărbat din orașul Câmpulung Moldovenesc.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche