Buletin de presă, 17 iunie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 16.06.2022, orele 21.21, lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din satul Buda, comuna Zvoriștea, jud. Suceava, despre faptul că nepotul său în vârstă de 14 ani, a căzut de pe bicicletă și s-a accidentat.
Din verificări s-a stabilit că la data de 16.06.2022, în jurul orelor 16.00, părinții minorului, au plecat în municipiul Rădăuți, jud. Suceava pentru a rezolva unele probleme, copiii acestora rămânând în grija mătușii lor.
În jurul orei 21.15, minorul se plimba cu bicicleta pe Dj 291A pe direcția de mers com. Zvoriștea – com. Zamostea. La un moment dat cadrul bicicletei în partea din față s-a rupt, minorul căzând pe carosabil.
Minorul a fost preluat de un echipaj medical din cadrul SAJ Suceava și transportat la Spitalul Județean Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”vătămarea corporală din culpă”, faptă prev. și ped. ade art. 196 alin. 2 C.P., urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii SPR 8 Adâncata.


Agresor reținut după un scandal pe raza satului Mironu

La data de 12.06.2022, ora 19:03, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că are loc pe raza satului Mironu, a avut loc o agresiune.
Au fost identificați apelanții (2 persoane, soț și soție) aceștia relatând faptul că la data de 12.06.2022, în jurul orei 18:40, trei bărbați au pătruns în curtea locuinței, pe fondul unor conflicte anterioare fiind loviți de către aceștia din urmă și fiindu-le provocate leziuni corporale ușoare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Violare de domiciliu” faptă prev. și ped. de art. 224 alin. 1 din Codul Penal și ,,lovirea sau alte violențe”, faptă prev. și ped. de art. art. 193 alin. (1) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Gura Humorului de către lucrătorii din cadrul Postului de poliție Valea Molovei.
În urma cercetărilor efectuate au fost identificați cei trei bărbați de 19 ani, 38 ani și 40 ani, toți localnici din satul Mironu, com. Valea Moldovei.
În urma probatoriului administrat la data de 16.06.2022 s-a dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore, față de suspectul de 38 ani, acesta fiind introdus în C.R.A.P din cadrul I.P.J Suceava.
Cercetările sunt continuate față de suspecții în cauză urmând ca în funcție de probatoriu administrat să fie luate și alte măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche