Buletin de presă, 21 iunie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 53.460 de lei aplicate de polițiști

În perioada 17-19.06.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 426 testări cu aparatul etilotest și aplicate 99 de sancțiuni contravenționale în valoare de 53.460 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 17 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 20.06.2022, ora 14:35, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 209H în municipiul Fălticeni, un bărbat de 74 de ani din comuna Baia a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto de 74 de ani și a unui pasager din același autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 20.06.2022, în jurul orelor 13:05, în timp ce conducea autoturismul pe strada Bogdan Vodă din municipiul Rădăuți, la o trecere pentru pietoni, un bărbat de 41 de ani a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de un localnic de 32 de ani.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 32 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 20.06.2022, în jurul orelor 19.45, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava, o femeie de 20 de ani din comuna Frumosu a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 22 de ani din comuna Ipotești.
Din impact, autoturismul condus de femeia de 20 de ani a fost proiectat în autoturismul condus de o femeie de 26 de ani din comuna Udești și în autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto de 26 de ani și a conducătorului auto de 22 de ani, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul femeii de 20 de ani și negativ în celelalte cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și ,, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 20,06,2022, în jurul orelor 21,50, în timp ce conducea motocicleta in localitatea Pătrăuți, un bărbat din comuna Mitocu Dragomirnei a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma vcerificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Mitocu Dragomirnei nu posedă permis de conducere, iar moticicleta condusă de acesta nu este înmatriculată.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 20.06.2022, orele 16:55, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată despre faptul că pe raza comunei Vicovu de Jos a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoutilitara pe raza comunei Vicovu de Jos, un bărbat din municipiul Suceava a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus de o femeie din comuna Putna.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii din comuna Putna și de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului din municipiul Suceava, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 20.06.2022, ora 14:40, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DN 29 A din direcția Suceava-Adâncata, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani din localitatea Zamostea.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 20.06.2022, ora 22:50, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Mihai Bodnar din localitate, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche