Buletin de presă, 22 iunie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 35.419,2 lei confiscat de polițiști

În data de 21.06.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul Protecție Fond Forestier și Piscicol, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială de pe raza județului Suceava, ocazie cu care au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 și au confiscat cantitatea de 69,36 mc material lemnos în valoare totală de 35.419,2 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 21.06.2022, în jurul orelor 07.45, în timp ce conducea autoturismul pe DN2 din direcția ”municipiul Suceava – comuna Pătrăuți”, un bărbat de 54 de ani din municipiul Suceava s-a angajat în depășirea autovehiculului condus de un bărbat de 22 de ani din municipiul Suceava, care la rândul său s-a angajat în depășirea autovehiculului condus în fața sa, moment în care, la intrarea pe banda de circulație autoturismul condus de bărbatul de 54 de ani a fost acroșat de autoturismul condus de bărbatul de 22 de ani, fiind proiectat în afara părții carosabile.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 22 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 54 de ani și negtiv în cazul bărbatului de 22 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 21.06.2022, în jurul orei 09:25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Plutonier Ghiniță din municipiul Fălticeni, o femeie a acroșat un bărbat care traversa strada prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital conducătoarei auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 21.06.2022, în jurul orelor 19.30, în timp ce conducea motociclul pe raza localității Gemenea, un tânăr de 15 ani din localitatea Stulpicani a intrat în coliziune față-spate cu autovehiculul condus în aceeași direcție de mers de un bărbat de 64 de ani din localitatea Stulpicani.
Din accident a rezultat rănirea tânărului de 15 ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 15 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

În data de 21.06.2022, orele 19.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 45 pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat din orașul Vicovu de Sus.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din orașul Vicovu de Sus are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere ”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche