Buletin de presă, 23 iunie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 22.06.2022, orele 11:50 în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D având direcția de deplasare orașul Siret - localitatea Negostina, un bărbat din orașul Siret s-a angajat în depășirea mai multor autovehicule, intrând în coliziune cu autoturismul condus de o femeie, care se angajase în efectuarea unui viraj la stânga pentru a intra în curtea unui imobil.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto și a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul din orașul Siret, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 22.06.2022, orele 14.30 în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209 D pe raza comunei Șerbăuți, un bărbat din comuna Calafindești a acroșat o localnică angajată în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea localnicei, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 1,34 mg/l alcool în aerul expirat, în cazul pietonului, după care, la spital, bărbatului din comuna Calafindești i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 22.06.2022, în jurul orei 13:30, în timp ce conducea autoturismul pe DN2H din orașul Milișăuți, o femeie a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 22.06.2022, în jurul orei 20:10, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control, autoutilitara condusă de un bărbat din localitatea Paltinu.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor sumbstanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 22.06.2022, orele 21.35, Secția 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că, pe raza localității Baia a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Baia, un localnic de 50 de ani a acroșat autoturismul unei localnice.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor sumbstanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche