Buletin de presă, 25 iunie 2022 - IPJ Suceava

Razie de amploare desfășurată de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc

La data de 24.06.2022, polițiștii Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc au organizat o razie de amploare cu participarea unor efective sporite și cu implicarea unor forțe de cooperare.
În cadrul raziei au fost aplicate 102s ancţiuni contravenţionale în valoare totală de 109.550 lei și au fost constatate 6 infracțiuni.
De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare, au fost ridicate 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost suspendate 3 permise de conducere.
Au fost controlate 179 de vehicule și au fost legitimate 256 persoane. De asemenea, au fost efectuate controale la 20 de unități economice.

Exemple semnificative:

La data de 24.06.2022, ora 09:20 lucrătorii din cadrul Secției11 Poliție Rurală au oprit în trafic autoturismul care cicula din direcția com. Izvoarele Sucevei către comuna Pojorâta. Conducătorul autovehiculului, a fost supus unei testări cu aparatul alcooltest, iar conform testului a reieșit o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art 336, alin. 1 Cod penal.

Tot în cadrul raziei, la data de 24.06.2022, ora 20.15, lucrătorii din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc l-au identificat pe un bărbat într-un bar deținând asupra sa un briceag cu lama de 9 cm. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, faptă prev. de art. 372, alin. 1 Cod penal;

De asemenea, la data de 24.06.2022, ora 20:20, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa din direcția, com. Fundu Moldovei spre com. Pojorâta jud. Suceava. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 51 ani, din com./sat Fundu Moldovei, jud. Suceava, prezentând un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene.
Cu privire la permisul de conducere prezentat, s-a constatat că documentul prezintă suspiciuni cu privire la legalitatea acestuia, existând posibilitatea de a prezenta un document fals. Astfel s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul nu figurează ca deținător de permis de conducere valid pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal cu numărul pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere’’ faptă prev. si ped de art. 335 alin (1) din Codul Penal, ”falsul material în înscrisuri oficiale” faptă prev. si ped de art. 320 alin (1) din Codul Penal, ”uzul de fals” faptă prev. si ped de art. 323 alin (1) din Codul Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal, totodată procedându-se la ridicarea permisului de conducere în vederea stabilirii veridicității acestuia.


Percheziții pentru reținerea unui bărbat bănuit de furt

La data de 17.04.2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 16/17.04.2022, în jurul orei 03:00, persoane necunoscute au forțat intrarea într-un magazin dintr-o stația de autobuz din mun. Suceava de unde au sustras mai multe bunuri.
În urma activităților investigativ-operative efectuate de către polițiștii din cadrul BIC Suceava, s-a reușit la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei și probarea activității infracționale a unui bărbat în vârstă de 26 de ani din mun. Suceava.
Astfel, la data de 23.06.2022, a fost solicitat de la Judecătoria Suceava și obținut un mandat de percheziție domiciliară, la domiciliul suspectului iar la data de 24.06.2022, a fost pus în executare mandatul de percheziție domiciliară.


La data de 24.06.2022 lucrătorii din cadrul Biroului Investigații Criminale, împreună cu un tehnician criminalist din cadrul IPJ Suceava, cu ocazia percheziției domiciliare au identificat la domiciliul său pe bărbatul de 26 ani, fiind identificate totodată și ridicate bunuri de interes în cauză.
Ca urmare a administrării probatoriului la data de 24.06.2022, polițiștii au emis față de bărbatul de 26 ani o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
Suspectul a fost reținut, escortat și încarcerat în arestul IPJ SUCEAVA.
Cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul BIC Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prev. și ped. de art. 228, alin. 1, art. 229, alin. 1, lit. b și d, alin. 2, lit b din Codul penal, până la soluționarea procedurală a cauzei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 24.06.2022, ora 10:00, un bărbat de 47 ani, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 2E, în afara loc. Brăiești, com. Cornu Luncii, jud. Suceava, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un cap de pod.
În urma accidentului a rezultat decesul unui pasager de 45 ani, din mun. București și vătămarea corporală a altor 3 pasageri cu vârste cuprinse între 5 și 39 ani, toți din municipiul București.
Aceștia au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul mun. Fălticeni și la Spitalul Județean Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l în aerul expirat și i s-au prelevat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”ucidere din culpă”, și ”vătămare corporală din culpă”.


La 25.06.2022, în jurul orei 00:35, un bărbat de 30 ani, din or. Siret, conducea autoturismul pe str. Ștefan Petriceicu Vodă, din localitate, a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, intrând într-un cap de pod.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerului dreapta față, respectiv a unei minore de 7 ani, localnică.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul de boli cronice Siret unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice ” și ,,Vătămare corporală din culpă”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336 alin.1 și art. 196 alin. 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin1 din Codul Penal. cercetările fiind continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret.
Mai nouă Mai veche