Buletin de presă, 29 iunie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 26.240 de lei aplicate de polițiști

La 28.06.2022, ora între orele 07.00-12.00, la nivelul Poliției Orașului Gura Humorului a avut loc o razie, ocazie cu care polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.240 de lei, au reținut în vederea suspendării 4 permise de conducere, au retras 6 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
De asemenea în cadrul acțiunii polițiștii au controlat 127 de autovehicule, au verificat 10 societăți comerciale și au confiscat bunuri în valoare de 3.260 de lei.

Exemplu:

La 28.06.2022, în intervalul orar 07.00-12.00 polițiști din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului au acționat într-un centru comercial de pe raza localității, ocazie cu care au identificat la un comerciant articole de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând diferite mărci de înregistrare, fără a deţine certificate de calitate sau de conformitate pentru aceste produse, existând suspiciuni ca bunurile ar fi contrafăcute, în valoare de 3.260 de lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 28.06.2022, în jurul orelor 18.30, în timp ce conducea autoutilitara pe raza comunei Frătăuții Vechi, în dreptul unui imobil, un bărbat de 53 de ani din localitatea Frătăuții Noi a surprins și accidentat un localnic de 6 ani, angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 29.06.2022, în jurul orelor 00.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 209A din direcția localitatea Mălini spre localitatea Cornu Luncii, un bărbat de 21 de ani din comuna Vadu Moldovei a intrat în coliziune cu atelajul hipo condus în fața sa de un bărbat de 69 de ani din comuna Baia.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 21 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

În ziua de 28.06.2022, orele 09.33, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 57 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 28.06.2022, orele 21:24, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, pe strada Vasile Alecsandri, la intersecţia cu strada Curtea Domnească, din localitate, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Vasile Alecsandri, la intersecţia cu strada Curtea Domnească, un localnic de 26 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un stâlp din metal.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche