Buletin de presă, 4 iunie 2022 - IPJ Suceava

Controale în trafic efectuate de polițiștii din Mălini pe linia prevenirii și combaterii transporturilor ilegale de material lemnos

La data de 03.06.2022, ora 02:00, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Mălini, desfășura activități specifice pe raza DN2E pe raza com. Cornu Luncii, jud. Suceava, a oprit în trafic o autoutilitară condusă de către un bărbat din sat Pîraie, com. Mălini, jud. Suceava.
Autoutilitarea transporta cantitatea de 5,93 mc cherestea răşinoase specia brad, conform avizului de însoţire. Întrucât, după verificarea transportului în aplicaţia Sumal 2.0 existau suspiciuni cu privire la cantitatea transportată, s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea inventarierii transportului.
În urma inventarierii transportului în cauză s-a constatat faptul că în plus faţă de cele înscrise pe aviz, era încărcată cantitatea de 1,079 mc cherestea răşinoase specia brad.
Șoferul a fost sancționat conform Lg.171/2010, iar materialul lemnos confiscat, respectiv cantitatea de 1,079 mc cherestea răşinoase, a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


Mandate puse în executare de polițiști

La data de 03.06.2022, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au procedat la punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuţi, pe numele unui bărbat din sat Pârteştii de Sus, comuna Cacica, jud. Suceava.
Acesta a fost condamnat să execute pedeapsa de 2 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de “ucidere din culpă”, ,,conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului” şi ,,părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, fapte prev. şi ped. de art. 192, alin.(2), art. 336, alin. (1) şi art. 338, alin. (1) din Codul Penal.
În urma activităţilor operative desfăşurate de polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului persoana condamnată a fost identificată pe raza satului Corlata, com. Berchişeşti, jud. Suceava. Acesta a fost arestat şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani.


La data de 03.06.2022, ora 19:20 la nivelul Poliției Orașului Broșteni s-a transmis mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de către Tribunalul Suceava pe numele unui bărbat din orașul Broșteni, jud. Suceava, care are de executat o pedeapsă de 3 (trei) ani și 4 (patru) luni pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la omor” faptă prev. și ped. de art. 32 alin 1 din Cod Penal rap. la art. 188 alin.(1) din Codul Penal cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. a din C. pen.
Astfel, la nivelul Poliției orașului Broșteni s-a constituit o echipă operativă care a procedat la identificarea persoanei condamnate, bărbatul fiind condus la Penitenciarul Botoșani în vederea executării mandatului.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 03.06.2022, în jurul orelor 08:35, pe raza localității Moara Carp, loc. Moara, jud. Suceava, o autoutilitară – betonieră, după ce a fost descărcată încărcătura de beton, aflată în staționare, s-a pus în mișcare, iar după aproximativ 40m, s-a oprit în zona din partea stângă a părții carosabile.
Ulterior, s-a constatat faptul că un bărbat de 61 ani, din mun. Suceava, conducătorul autoutilitarei, a fost prins sub roțile acesteia, fiind declarat decesul persoanei.
La locul faptei au intervenit lucrători din cadrul I.T.M. Suceava și I.S.C.T.R. Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “ ucidere din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 192 alin. 2 din Codul Penal.


La 03.06.2022, orele 21:25 un tânăr de 19 ani din mun. Suceava a condus motocicleta pe str. 22 Decembrie, din mun. Suceava, având direcţia de deplasare Suceava spre Adâncata, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în șanțul din partea dreapta al sensului său de mers.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a motociclistului, care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava.
Motociclistul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 și 3 din C. pen.
Mai nouă Mai veche