Buletin de presă, 5 iunie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 04.06.2022, orele 17:40 polițiștii SPR 5 Dărmănești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie de 20 ani din sat/com Pătrăuți, jud. Suceava despre faptul că la domiciliul ei, tatăl acesteia de 39 ani, este agresiv si a lovit mai multe persoane.
S-a stabilit faptul că femeia care a facut sesizarea locuiște împreună cu concubinul său de 26 de ani, dar și cu mama și fratele său, în sat./com. Pătrăuți, jud. Suceava.
La data de 04.06.2022, orele 18:00, pe fondul consumului de alcool, tatăl femeii a devenit agresin și i-a lovit pe ceilalți membri ai familiei.
A fost identificat agresorul de 39 de ani, care a recunoscut că a provocat scandal la domiciliu și că i-a agresat fizic pe membrii familiei sale.
Au fost întocmite formularule de evaluare a riscului ocazie cu care s-a constatat că există risc iminent asupra vieții și integrității membrilor familiei, solicitându-se emiterea ordinului de protecție provizoriu împotriva numitului Rotariu Sorin.
Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu, pe o perioada de 5 zile și au procedat la evacuarea agresorului.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Violență în familie” faptă prev. şi ped. de art. 199 Cod penal, raportat la art. 193, alin. 1 Cod Penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrători din cadrul Secției nr 5 de poliție Rurală Dărmănești.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 04.06.2022, orele 15.55, lucrătorii Poliției Orașului Salcea, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv supravegherea și controlul traficului rutier pe DC64 în interiorul localității Văratec, Oraș Salcea, jud. Suceava, în vederea depistării conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul rutier, au observat în trafic, un autoturism care se deplasa pe strada Zorilor, iar la intersecția cu DC64, la vederea autospecialei de poliție, conducătorul auto a sporit viteza de deplasare către loc. Salcea, jud. Suceava.
Persoana care conducea autoturismul a fost legitimată, stabilindu-se că este un tânăr de 16 ani, fără permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Minorul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul testului fiind negativ.
Conducătorul auto a prezentat documentele autoturismului, ocazie cu care s-a constatat că acesta este proprietatea fratelui său. Șoferul a relatat că a sustras autoturismul fără știrea fratelui său.
Având în vedere cele constatate, minorul de 16 ani a fost condus la sediul Poliției Orașului Salcea, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii a infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 și ”furt în scop de folosință”, faptă prev. și ped. de art. 230 alin. 1 din Codul Penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul Penal, ce urmează a fi soluționat procedural, de către lucrătorii Poliției Oraș Salcea.


La data de 04.06.2022, ora 18:30, lucrătorii S.P.R. 2 Ipotești în timp ce desfășurau activități de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier pe raza secției de poliție, au observat în trafic, pe DC 65 din satul Bursuceni, com. Verești, jud. Suceava un autoturism despre care aveau informații că șoferul nu posedă permis de conducere.
În cauză, s-a procedat la oprirea vehiculului folosindu-se semnalele acustice și luminoase ale autospecialei. La volanul autoturismului a fost identitifcat un bărbat de 46 ani a relatat că nu are asupra sa niciun document precum și faptul că nu deține permis de conducere.
S-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Șoferul a fost condus la sediul Postului de Poliție Verești unde cu ocazia interogării bazelor de date s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul are RCA expirat.
Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 132/2017 pentru lipsă RCA iar în cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal, care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Verești.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 04.06.2022, în jurul orelor 10.15, un tânăr de 21 ani, din com. Mușenița, sat Vicșani, jud. Suceava, se deplasa în calitate de conducător auto pe DC49A, de pe raza loc. Costișa, având direcția de deplasare dinspre loc. Vicșani spre centrul loc. Costișa, moment în care l-a acroșat pe un biciclist de 73 de ani din com. Frătăuții Noi, sat Costișa.
În urma coliziunii biciclistul a suferit leziuni și a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru investigații medicale.
Atât conducătorul auto cât și victima au fost testați cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la Spitalul Municipal Rădăuți i-au fost recoltate probe biologice de sânge conducătorului auto în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped .de art. 196, alin. 2, raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.


La 04.06.2022, ora 21.45, un bărbat de 30 ani, a condus autoturismul pe DJ 208A din localitatea Ipotești, jud. Suceava, având direcţia de deplasare dinspre municipiul Suceava către localitatea Bosanci, iar la un moemnt dat a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 42 ani, din com. Ipotești.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a ambilor conducători auto implicați, precum și a unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani și a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 42 de ani.
Aceștia au fost preluați de ambulanță și transportați la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 30 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto de 42 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, însă i-a fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2, 3 și 4 din Cod Penal și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.


Certificat și plăcuțe de înmatriculare reținute de polițiști pentru un vehicul care efectua un transport de material lemnos fără ITP și RCA

La 04.06.2022, ora 20:25, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activitați specifice de serviciu pe raza comunei Putna, județul Suceava, au depistat un vehiculul care circula pe „Drumul Comunal Sihăstria Putnei”, fiind condus de către un bărbat de 20 ani din com. Moldovița, jud. Suceava. Vehiculul transporta lemn de foc specia fag, fără aviz de însoțire.
Față de cele constatate, mijlocul de transport a fost însoțit de către echipajul de poliție la depozitul ”FPL Putna” aparținând Ocolului Putna, unde cu spijinul personalului silvic, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat ilegal, rezultând o cantitate totală de 1,02 mc „lemn foc fag”.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Putna.
Totodată, cu ocazia verificării autovehiculului s-a constatat faptul că are I.T.P. expirată și nu deține o poliță de asigurare RCA valabilă, motiv pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională și reținerea plăcuțelor de înmatriculare și a certificatului vehiculului, acesta fiind indisponibilizat.
Mai nouă Mai veche