Buletin de presă, 9 iunie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier soluționat de polițiști

La 08.06.2022, în jurul orelor 17:25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Suceava, la intersecția cu strada Ștefan Dracinschi, o localnică de 38 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul cu prioritate de o localnică de 31 de ani.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto de 31 de ani, care, la o unitate spitalicească a primit îngrijiri medicale.
Conducătoarele auto au fost testate de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 08.06.2022, în jurul orei 21:05, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani din comuna Pojorâta.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe", ce va fi soluționat procedural.


La 09.09.2021, în jurul orelor 02.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 20 de ani din municipiul Rădăuți.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 20 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul condus de acesta are inspecția tehnică periodică expirată din data de 29.04.2022 și de asemenea nu are încheiată o poliță de asigurare obligatorie RCA valabilă.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” , ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche