Cristi Crețu, apărat în instanță de o avocată condamnată pentru trafic de influență pentru că a cerut bani de la un inculpat pentru a interveni pe lângă o judecătoare de la Curtea de Apel Suceava

Trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Cristi Crețu, omul de încredere al lui Gheorghe Flutur, a fost apărat în instanță de o avocată condamnată la rândul ei pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Cristi Crețu a apărut, luni, în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava după ce a solicitat revocarea mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Cluj. 

Politicianul a fost reprezentat, din oficiu, de avocata Carmen Kriesel-Cricleviț. La 10 aprilie 2017, avocata a fost condamantă de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Femeia și-a recunoscut vina și a beneficiat de o reducere cu o treime a pedepsei. Conform rechizitoriului, avocata a cerut 18.000 de euro, din care a primit 8.000 de euro, de la o persoană judecată pentru omor calificat pentru a intervenit pe lângă o judecătoare de la Secția Penală a Curții de Apel Suceava pentru a determina schimbarea încadrării juridice și astfel aplicarea unei pedepse cu suspendare. 

Fost vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Cristi Crețu, considerat omul de încredere al lui Gheorghe Flutur, a fost trimis în judecată, săptămâna trecută, pentru că a pretins și primit de două ori câte 40.000 de la omul de afaceri Vasile Rîpan, proprietarul firmei de construcții Autotehnorom SRL Suceava.
Mai nouă Mai veche