Doi tineri din Dorna Arini care au lovit o femeie cu Jeep-ul și au fugit de la locul accidentului, depistați și reținuți în arest

Marți, 28 iunie 2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și-a însușit propunerea formulată de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare privind solicitarea percheziției domiciliare pentru două locații de pe raza comunei Dorna Arini, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Vatra Dornei, care a admis propunerea și a emis două mandate de percheziție domiciliară.

Miercuri dimineață, cele două mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare, activitate în urma cărora pe terenul proprietatea lui Dorel Nacu a fost identificat autoturismul Jeep Grand Cherokee implicat în accidentul rutier ce a avut loc în data de 19 iunie 2022, prezentând avarii ale caroseriei. De asemenea, în locuința suspectului Ionuț Nacu au fost identificate, în original, cartea de identitate și certificatul de înmatriculare aparținând autoturismului, precum și cheia de pornire. Autoturismul a fost ridicat și transportat la Poliția municipiului Vatra Dornei, unde a fost examinat criminalistic și a fost indisponibilizat.

De asemenea, miercuri dimineață au fost puse în executare mandatele de aducere emise pe numele suspecților Vlad Bălăcuță și Ionuț Vasile Nacu, care au fost conduși la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei în vederea audierii.

Între timp, victoma Alexandra Ș. a fost prezentată pentru examinare fizică la Cabinetul de Medicină Legală Câmpulung Moldovenesc, fiindu-i eliberat certificat medico-legal pentru un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, ca urmare a leziunilor suferite în urma accidentului rutier din data de 19 iunie 2022.

După audiere, s-a dispus măsura reținerii inculpaților Vlad Bălăcuță, pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,părăsirea locului accidentului”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului” și Nacu Ionuț-Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de „fals în declarații” și „încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere sau se află sub influența alcoolului”.

Inculpații au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche