VIDEO Incendiu violent propagat de vântul puternic, la Horodnic de Sus. Opt autospeciale de pompieri mobilizate pentru stingerea flăcărilor

Incendiul a izbucnit miercuri la amiază, într-o gospodărie din comuna Horodnic de Sus. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins imediat la o altă gospodărie și exista pericolul ca incendiul să fie propagat și la alte construcții.

Primul echipaj de pompieri militari de la Detașamentul Rădăuți a ajuns la locul incendiului în aproximativ zece minute și a reușit să localizeze flăcările și să împiedice incendiul să se propage la gospodăriile învecinate.

În total, au fost mobilizate opt autospeciale de pompieri, dintre care patru ale pompierilor militari și alte patru de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Voitinel și Gălănești.

Au fost afectate doua gospodarii, cu cate o locuință și o anexă fiecare, cu o suprafata însumata de aproximativ 185 de metri pătrați.

Pompierii au localizat incendiu, au îndepărtat elementele de construcție afectate și au eliminat pericolul de propagare. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scanteile cazute din soba cu acumulare de caldura.

Mai nouă Mai veche