Bărbat beat la volan urmărit în trafic, la Sadova. Individul a refuzat testarea alcoolemiei și este acum anchetat penal de polițiști

Sâmbătă, 9 iulie 2022, în jurul orei 22:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe drumul comunal 88, pe raza comunei Sadova, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui vehicul care circula pe sensul opus de deplasare. Conducătorul auto nu a oprit la semnalele regulamentare și și-a continuat deplasarea pe DC 88, din direcția Centru spre Holohoșca încă aproximativ 300 de metri, după care a oprit. 

Din autoturism, din partea stângă față, de pe locul conducătorului auto, a coborât o persoană de sex masculin, în vehicul nefiind identificate alte persoane. A fost identificat Gheorghe I., de 53 de ani, din comuna Sadova, căruia i s-a solicitat să efectueze o testare cu aparatul etilotest întrucât emana halenă alcoolică, dar bărbatul a refuzat. 

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc pentru prelevarea de mostre biologice, loc unde nu și-a exprimat consimțământul în scris asupra prelevării mostrelor de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche