BNR cumpără 65 de mașini de la afaceristul sucevean Vasile Rîpan

Operational Autoleasing a câștigat o licitație organizată de Banca Națională a României (BNR) pentru furnizarea în leasing operațional a unui număr 65 de autovehicule pentru o perioadă de 4 ani. Estimat la 5,5 milioane de lei, contractul a fost semnat pentru suma de 4,872 milioane de lei.

La procedură s-a înscris cu ofertă și Meridian Enterprise Leasing.

Potrivit statutului, BNR elaborează, aplică și răspunde de politica monetară și de curs de schimb, de autorizarea, reglementarea și supravegherea prudențială a instituțiilor de credit, de promovarea și monitorizarea bunei funcționări a sistemelor de plăți pentru asigurarea stabilității financiare, precum și de administrarea rezervelor internaționale ale României. Totodata, instituția sprijină politica economică generală a statului, fără a prejudicia îndeplinirea obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

Operational Autoleasing SRL a fost înființată în anul 2002 și are sediul central în orașul Suceava. Cu un capital social de 12,45 milioane de lei, obiectul de activitate al societății constă în activități de închiriere și leasing cu autoturisme rutiere ușoare, plus activități de transport etc.

Compania este deținută de Ion Vasile Rîpan - 93,95% și Liliana Rita Rîpan - 6,05%.

Afacerile Operational Autoleasing au scăzut cu 7%, la 47,7 milioane de lei, în timp ce profitul net a urcat 45,1%, la 8,38 milioane de lei.

Vasile Rîpan, care deține și societatea Autotehnorom SRL Suceava, este cel care l-a denunțat pe vicepreședintele CJ Suceava, Cristi Crețu, omul considerat mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, pentru că i-a cerut o șpagă de 40.000 de euro. 
Mai nouă Mai veche