Buletin de presă, 10 iulie 2022 - IPJ Suceava

Șofer reținut de polițiști pentru săvârșirea în mod repetat de infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii au documenta activitatea infarcțională a unui bărbat care în perioada 25.05 -07.07.2022 a săvârșit în mod repetat infracțiuni la regimul rutier, dispunând reținerea acestuia pentru 24 de ore și încarcerarea în arestul IPJ Suceava.
Astfel, s-a constatat că la data de 25.05.2022 bărbatul a fost identificat în trafic, pe raza com. Dorna Candrenilor, de către un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Vatra Dornei, în timp ce conducea autoturismul având permisul de conducere reținut și dreptul de conducere suspendat începând cu data de 19.05.2022. În cauză a fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 335 alin. (2) din Codul penal.
Ulterior, la data de 31.05.2022 același bărbat a fost identificat în trafic, pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, de către un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul având permisul de conducere reținut și dreptul de conducere suspendat. În cauză a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 335 alin. (2) din Codul penal;
La data de 07.07.2022 bărbatul a fost identificat în trafic, pe raza mun. Vatra Dornei, de către un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Vatra Dornei, în timp ce conducea autoturismul având permisul de conducere reținut și dreptul de conducere suspendat. În cauză a fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 335 alin. (2) din Codul penal.
După administrarea materialului probator, la data de 08.07.2022, prin ordonanța lucrătorilor de poliție judiciară, s-a dispus măsura reținerii suspectului cercetat pentru săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de : art. 335 alin. (2) din Codul Penal, pe o durată de 24 de ore.
În continuare bărbatul a fost escortat și introdus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 08.07.2022, orele 16:20, echipajul de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control ansamblul auto format din autoutilitara și remorcă.
S-a stabilit că autoutilitara era condusă de un bărbat de 38 ani din comuna Vama, județul Suceava, iar în urma controlului efectuat asupra ansamblului auto s-a constatat că transporta materiale lemnoase, fără a deține documente specifice de transport.
S-a procedat la efectuarea de verificări în aplicația SUMAL CONTROL, stabilindu-se că pentru ansamblul auto în cauză nu există emis document care să ateste proveniența materialelor lemnoase, ocazie cu care ansamblul auto a fost condus la punctul de descărcare unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.
Astfel, s-a constatat că în ansamblul auto se afla cantitatea totală de 4,94 m.c. materiale lemnoase, din care 1,04 mc lătunoaie molid și 3,90 mc resturi lemn molid, conform carnetului de inventariere intocmit de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Marginea.
Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform prevederilor art.19, alin. (2), lit. a) pct. 2) din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 4,94 m.c. lătunoaie și resturi lemn molid, în valoare de 602,68 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche