Buletin de presă, 3 iulie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 02.07.2022, în jurul orelor 11:20, un bărbat de 64 de ani, din mun. Rădăuți, jud. Suceava, conducea autoturismul pe o alee de acces imobile, având direcția de deplasare spre intersecția cu str. Ștefan cel Mare din mun. Rădăuți.
Ajuns în intersecția cu str. Ștefan cel Mare, a virat stânga și a pătruns pe drumul prioritar, unde a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de un bărbat 41 de ani, din mun. Rădăuți, jud. Suceava.
În urma evenimentului au rezultat avarii la autoturism și motocicletă, precum și vătămarea corporală a bărbatului de 41 de ani.
Șoferul de 64 de ani a fost testat la fața locului cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărabtului de 41 ani i s-a preluat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 raportat la art. 194, alin. 1, lit. ”b” din Codul Penal.


La 02.07.2022, orele 17:05, o femeie de 44 ani din mun. Iași, a condus autoturismul pe DN 2, în afara localității Dănila, com. Dărmănești, având direcția de deplasare Rădăuți spre Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în șanțul din partea stânga.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto, precum și a unei pasagere de 55 ani din com. Vânători, jud. Neamț. Ambele victime au fost transportate la Spitalul Județean Suceava, fiind rănite ușor.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2, 3 și 4 din C. pen.


La data de 02.07.2022, în jurul orelor 21:00, un tânăr de 19 ani din orașul Vicovu de Sus județul Suceava a condus autoturismul pe D.N 2 H din direcția comunei Putna către localitatea Bivolărie.
Ajungând la intersecția cu un drum comunal neclasificat din partea stângă, după o curbă la dreapta, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de mers, după care a părăsit partea carosabilă prin stânga, ajungând pe terenul agricol din partea stângă.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului și a două tinere de 16 ani din orașul Vicovu de Sus și de 24 de ani din localitatea Bivolăria, ambele pasagere în autoturism.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de Vătămare corporală ușoară din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 4 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 02.07.2022, orele 15:09, echipajul de politie din cadrul SR Suceava, in timp ce actionam pe Calea Cernauti din mun. Suceava, am oprit motocicleta marca SUZUKI condusa de numitul MUNTEAN VASILE din com. Fântânele, care nu avea asupra sa documentele personale si nici cele ale motocicletei.
Din cauza faptului ca susnumitul nu avea asupra sa permisul de conducere, a fost verificat in bazele de date rezultand faptul ca nu poseda permis de conducere de nicio categorie, neavand dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
S-a intocmit dosar penal conf. art. 335 alin.1 din cod penal.
Mai nouă Mai veche