Buletin de presă, 5 iulie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 04.07.2022, în jurul orei 18:00, un bărbat de 32 de ani din com. Cornu Luncii, jud. Suceava, s-a angajat în traversarea străzii Ana Ipătescu din mun. Suceava, prin loc nepermis, fiind acroșat de autoturismul condus de un bărbat de 63 de ani din municipiul Suceava.
În urma impactului pietonul a suferit leziuni ușoare fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.
Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative. Au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196, alin. 2,3 din C.P.


Încă un șofer reținut de polițiști pentru infracțiuni regimul rutier

La data de 04.07.2022, ora 14.20, polițiștii Secției de Poliție Rurală Nr. 15 Vatra Dornei au fost sesizați de către un bărbat de 31 ani, despre faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza satului Neagra Șarului a fost acroșat de către un alt autoturism.
Bărbatul de 31 ani se afla la volanul autoturismului, deplasându-se pe DJ 174 pe direcția Șaru Dornei spre Gura Haitii, moment în care a fost acroșat lateral stânga de către un autoturism care avea aceeași direcție de deplasare și la volanul căruia se afla un bărbat de 28 ani.
În cauză s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi conducători, ocazie cu care în urma testării șoferului de 28 de ani a reieșit valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul de 28 de ani a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române, reieșind faptul că nu este posesor al unui permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 335 alin. 1 și art. 336 alin. 1, ambele din Codul Penal, iar cercetările sunt continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Șaru Dornei.
Polițiștii au dispus față de șoferul de 28 de ani măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, suspectul fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.


Dosar penal la regimul rutier

La 04.07.2022, ora 16:40, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Rădăuți, fiind programați în serviciul de patrulare pe raza mun. Rădăuți au efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 64 ani care a prezentat pentru control documentele autoturismului cât și dovada înlocuitoare a permisului de conducere, dovadă cu drept de circulație 15 zile, prin care i se permitea șoferului să conducă autovehicule pe drumurile publice începând cu data în care i-a fost reținut permisul de conducere, adică 18.06.2022 și până în data de 03.07.2022.
În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și pedepsită de art. 335 alin.2 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche