Care sunt cele mai frumoase plaje din Cuba?

 


Cuba este o țară minunată situată la sud de Key West, Florida, aceasta este cea mai mare dintre toate insulele din Caraibe. Orașele coloniale din Cuba nu s-au schimbat foarte mult de-alungul timpului, totuși, experiența pe care o oferă este absolut magnifică.

Călătorind în Cuba ai sentimentul că ai fi prins într-o buclă a timpului cu o arhitectură grandioasă și străzi pietruite care spun povești despre vremurile când pirații umblau prin Caraibe. În mod amuzant, țara are două monede – Peso Național (26 pesos pe dolar) și Peso convertibil (1 la 1 pe dolar).

Autobuzele cubaneze sunt o opțiune populară de a călători dintr-un punct în altul, dar dacă vă doriți să călătoriți cu stil și în confort puteți oricând să închiriați o mașină. Aspectul acesta depinde foarte mult și de modul în care alegeți să călătoriți. Dacă aveți un buget redus sau pur și simplu vă face plăcere să experimentați, autostopul nu este doar cel mai economic mod de a călători prin țară, ci poate fi și cel mai interesant.

Când sunteți în Cuba, faceți-vă timp pentru a petrece noaptea la Malécon, răsfățați-vă cu mâncăruri stradale delicioase și ascultați jazz cubanez live. Să nu uităm că aici se produc cele mai rafinate si căutate trabucuri și țigări de foi, acestea vă oferă o experiență autentică cubaneză.

Să explorăm acum unele dintre cele mai bune plaje din Cuba – bijuteriile reale ale tării în afară de frumusețea sa atemporală și cultura trabucului.

1. Playa Paraiso, cunoscută și sub numele de plaja Paradisului, este o plajă frumoasă, aproape neatinsă, cunoscută pentru nisipul alb și apa turcoaz. Votată ca a treia cea mai frumoasă plajă din lume în 2016 de către Traveller`s Choice, aceasta oferă o atmosferă liniștită și o evadare perfectă față de agitația din oraș.

2. Varadero Beach, este una dintre cele mai populare plaje din Cuba, cunoscută sub numele de “pachetul complet” în ceea ce privește o vacanță de întinerire pe plaja cubaneză. Splendidă și aproape dreaptă, aceasta are 25 de km și traversează întreaga peninsulă. Combinația de ape albastre și verzi creează o graniță rafinată între continent și strâmtoarea Florida.

3. Playa Los Flamencos, cunoscută și sub numele de Cayo Coco este cunoscută mai ales pentru stațiunile sale luxoase, all-inclusive. Insula se află în centrul Cubei și are 22 de km de nisip alb, apele de culoarea safirului fiind perfecte pentru oricine își doreste o vacanță de neuitat. Cele mai bune plaje ale insulei se află pe coasta de nord, acolo puteți găsi și cele mai bune stațiuni.

4. Playa Pilar sau Cayo Guillermo, o insulă deosebită situată la vest de Cayo Coco, este cea mai bună opțiune pentru cei care își doresc să se relaxeze și să se delecteze cu pescuitul si scufundările. Insula este cunoscută în mod deosebit pentru colonia sa de 12000 de pasari flamingo, care se adună aici pentru a se hrăni, priveliștea este absolut minunată pentru vizitatorii insulei.

 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.