FOTO Microbuz căptuşit cu ţigări, confiscat în Vama Siret. Șoferul, un tânăr ucrainean, a primit cinci ani de interdicție în România

Polițiștii de frontieră suceveni împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit ascunse în pereții, bancheta din spate și în ușile unui microbuz, aproximativ 4.700 pachete țigări, în valoare de 55.000 lei.

Miercuri, 27 iulie 2022, la ora 15.40, în PTF Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean, în vârstă de 37 de ani, conducând un microbuz, marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au descoperit ascunse în pereții laterali, în bancheta din spate, printre bagajele din compartimentul călători, în ușile din spate, precum și în ușa laterală a microbuzului, 4.665 pachete de țigări,, în valoare de 55.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări, dar și microbuzul în valoare de 50.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, împotriva cetățeanului în cauză s-a dispus măsura interdicției de a intra în România pentru o perioadă de cinci ani şi i s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86 din 2006 privind Codul Vamal al României.
Mai nouă Mai veche