Sebastian Barbu A Câştigat Raliul Bucovinei

 


Sebastian Barbu a reuşit să câştige Raliul Bucovinei pentru a doua oară consecutiv. Aceasta a fost a patra etapă a circuitului de raliuri national, Campionatul Naţional de Raliuri Betano (cod promo Fortuna disponibil pentru etapele următoare). Împreună cu copilotul Bogdan Iancu, conducând o Skoda Fabia Rally 2, Sebastian Barbu a reuşit să castige cu un timp total de o oră, cinci minute şi 47 de secunde. Totuşi, victoria nu a venit fără urmă de controversie, Raliul Bucovinei fiind marca de abandonul lui Simone Tempestini, actualul campion en titre. Acesta a trebuit să abandoneze înainte de începutul rundei a noua din cauza unor probleme cu maşina de concurs. În momentul abandonului, Simone Tempestini era în pozitia de lider.

Abandonul lui Tempestini a dus la a doua victorie consecutivă a lui Sebastian Barbu in Raliul Bucovinei. Pe locul doi a venit Andrei Gîrtofan care reuşeste încă un podium in Campionatul Naţional. Cu această performanţă, Gîrtofan ajunge pe pozitia secunda într-un raliu pentru a patra oară din patru etape ale campionatului. Locul trei a fost ocupat de tatăl lui Andrei, Dan Gîrtofan, la prima lui prezentă in 2022 pentru probele speciale.

Locul patru la Raliul Bucovinei a fost ocupat de Bogdan Cuzma, cu o reuşită marcată de timpuri foarte bune. Locul cinci dupa 11 probe speciale a fost ocupat de Mihai Manole. Restul topului a fost completat de:

·         Adrian Teslovan

·         Valentin Porcişteanu (locul 1 in clasa RC2N)

·         Jean Tatu Jr. (câştigător al 2FWD)

·         Cristi Timisică

·         Vlad Cosma

După Raliul Bucovinei, clasamentul piloţilor îl vede pe Sebastian Barbu pe locul întai, urmat de locul doi din această etapă, Andrei Gîrtofan.

Raliul Bucovinei a fost format din 10 probe speciale. Acestea s-au desfăşurat in jurul localitătilor Suceviţa, Vatra Moldoviţei, Cumârna, Paltinu, Pojorâta, Sadova, si o SuperSpecialâ ce s-a desfăşurat în Câmpulung Moldovenesc. Raliul a avut si o sesiune de teste in Vatra Dornei.

Dintre cele mai importante evenimente ale Raliului Bucovinei, putem menţiona ziua doi în care Simone Tempestini a reuşit 3 civtorii de probă. Tempestini reuşise un avans de 20 de secunde când problemele tehnice au început să apară. După abandonul lui Tempestini, Sebastian Barbu nu a mai avut rivali. Prima zi nu a avut momente importante, fiind marcată de numeroase schimbări meteo. Liderii s-au schimbat constant. Abia în ziua doi au apărut diferente clare între top şi restul sportivilor.

Consiliul Judeţean Suceava, primăria Câmpulung Moldovenesc, primăria Vatra Dornei, împreuna cu primariile comunelor Vatra Moldoviţei, Pojorâta, Suceviţa si Sadova au colaborat la organizarea Raliului Bucovinei cu XS Motorsport, totul sub observarea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Următoarea etapă a campionatului national se va desfăşura pe 15 şi 16 iulie, la Sibiu.

Sebastian Barbu s-a născut in Sibiu pe 29 iunie 1984. Primele reuşite au apărut in 2013 şi în 2014. Apoi, în 2018, Barbu a câştigat clasa 11. Sezonul 2022 se anunţă ca fiind unul cu un potenţial foarte mare pentru Barbu, acesta ocupând locul 1 momentan. În schimb, CNR este încă departe de final. Orice schimbare este posibilă şi specialiştii îi dau primele şanse lui Simone Tempestini.

Mai nouă Mai veche