Un bărbat a suferit arsuri pe cap și picioare încercând să stingă incendiul care i-a cuprins casa, la Câmpulung Moldovenesc. Flăcările au pornit de la becul de pe un perete exterior

În urma cercetării la fața locului a reieșit faptul că vineri, 8 iulie 2022, în jurul orei 03:30, Toader B., care se afla singur acasă a observat că becul pe care îl avea montat în exteriorul locuinței scoate un sunet ciudat, iar la scurt timp conductorul electric a luat foc. Proprietarul a încercat să lichideze incendiul, însă flacăra s-a propagat foarte rapid cuprinzând în scurt timp întreaga gospodărie. 

În încercarea de a lichida incendiul, proprietarul a suferit arsuri de gradul II la nivelul scalpului și a membrelor inferioare, fiind preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma incendiului au ars în proporție de 80% casa de locuit formată din parter și mansardă, anexe gospodărești, anexă de locuit și magazie pe o suprafață de aproximativ 130 de metri pătrați, bunurile din interiorul casei, aparatele electrocasnice, unelte agricole, aproximativ o tonă de furaje, aproximativ doi metri cubi de lemn de foc, fiind degradată învelitoarea construcțiilor.

Ca urmare a verificărilor efectuate și a concluziilor de specialitate desprinse de către reprezentanții pompierilor militari, s-a stabilit cauza producerii incendiului ca fiind efectul termic al curentului electric.

Locuința nu avea încheiată o poliță de asigurare valabilă. Pagubele sunt estimate la suma de aproximativ 100.000 lei.
Mai nouă Mai veche