Vin furtunile! Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și vijelii, până joi la amiază

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și vijelii, valabilă începând de miercuri la ora 10:30 până joi la ora 12:00.

Județul Suceava se află în zona pentru care a fost emis Cod Portocaliu, avertizare care vizează mai multe județe din nord-estul, centrul și sudul țării.

Conform meteorologilor, în jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

Alte câteva județe din țară se află sub avertizare Cod Galben. Confrom meteorologilor, în intervalul menționat, în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.
Mai nouă Mai veche