Aeroportul Suceava, creștere cu 70% a numărului de pasageri față de prima jumătate a anului trecut

Cel mai tranzitat aeroport a fost cel din Otopeni, cel mai mare terminal din România, care a înregistrat 5,4 milioane de pasageri, cu 180% mai mult faţă de S1/2021, dar cu 20% mai puţin faţă de 2019.

Traficul aerian din primele şase luni ale acestui an a fost de aproape trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai precis, în peri­oada ianuarie - iunie, nu­mărul pasagerilor înregis­traţi pe aeroporturile din România a fost de aproape 9 milioane de persoane, faţă de 3 milioane anul trecut, conform informaţiilor Asociaţiei Aero­porturilor din România.

Cel mai tranzitat aeroport a fost cel din Otopeni, cel mai mare terminal din România, care a înregistrat 5,4 milioane de pasageri. Cu toate că este o creştere de aproape trei ori mai mare faţă de anul trecut, traficul de pe Otopeni este sub nivelul din 2019, când terminalul a fost tranzitat de 6,8 milioane pasageri.

Aeroporturile din Cluj şi Iaşi se situea­ză pe următoarele două poziţii în clasa­men­tul celor mai mari aeroporturi după numă­rul de pasageri, având un număr de peste 1 mil. pasageri, respectiv 690.000 de persoane.

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a înregistrat în prima jumătate a anului 324.905 pasageri, în creștere cu 70% față de perioada similiară a anului precedent. 
Mai nouă Mai veche