Buletin de presă, 4 august 2022 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La data de 04.08.2022, în jurul orei 02.40, polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, aflându-se pe raza comunei Frumosu, Drumul Județean nr. 176, desfășurând activități pe linie de circulație rutieră, au oprit pentru control autoturism ce se deplasa din direcția comuna Frumosu către comuna Vama.
Conducătorul auto a relatat faptul că nu deține asupra sa permisul de conducere, fiind uitat la domiciliu.
S-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date, ocazie cu care a fost identificat în persoana unui bărbat de 26 ani, domiciliat în comuna Șepreuș, județul Arad, iar fiind verificat a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 03.08.2022, ora 09.30, o femeie de 39 ani, din comuna Preutești, în timp se deplasa cu autoturismul pe un drum comunal pe raza localității Preutești, a acroșat-o pe o minoră în vârstă de 7 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l aer expirat, urmând a i se recolta o probă de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 03.08.2023, în jurul orei 09.30, un bărbat de 57 de ani, din com./sat Adâncata, jud. Suceava, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Cernăuți din mun. Suceava, a intrat în coliziune cu autovehiculul marca Mercedes condus de un bărbat de 58 ani, din mun. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 54 de ani din mun. Suceava, pasageră în autovehiculul condus de bărbatul de 58 ani.
Conducătorii auto implicați în accident, au fost testați cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior acestora le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 03.08.2022, ora 10.35, un bărbat de 36 ani, din com. Frătăuții Noi, a condus autoturismul pe DN 2, în afara localității Dănila și a intrat în coliziune față – spate cu autoturismul condus de o femeie de 32 ani, din com. Marginea, care staționa în coloană, fiind ulterior proiectat în autoturismul condus de o femeie de 40 ani, din sat. Clit, com Arbore, care de asemenea, staționa în coloană.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ulterior, au fost transportați la Spitalul Municipal Suceava pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 03.08.2022, ora 14.50, un bărbat de 35 ani, din com. Valea Moldovei, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 177C, în interiorul localităţii Mironu, a surprins şi accidentat pe doi pietoni de 45 ani și de 4 ani din com. Valea Moldovei, care s-au angajat în traversarea părţii carosabile, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor doi pietoni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Atenție la consumul de alcool sau substanțe interzise la volan!

La 03.08.2022, ora 22.10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp ce efectuau activități pe linie de depistare a conducătorilor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice pe raza de competență, au oprit pentru control, pe DJ 177 C, pe raza localității Capu Câmpului, autoturismul condus de către un bărbat de 41 ani, din com. Capu Câmpului.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest ocazie cu care a rezultat o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducere sub influența alcoolului”.


Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o alcoolemie în aerul expirat de până la 0,40 mg/l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și permisul suspendat pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această alcoolemie vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani. Aceleași pedepse se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise.
Siguranța rutieră este o prioritate a polițiștilor suceveni. Obiectivul nostru nu este în mod neapărat încarcerarea persoanelor care nesocotesc legea, ci conștientizarea de către acestea și de către ceilalți participanți la trafic a consecințelor iresponsabilității în trafic.
Obiectivul nostru este SIGURANȚA RUTIERĂ – iar pentru atingerea acestui deziderat vom continua să acționăm cu profesionalism, să desfășurăm activități preventive dar să aplicăm, totodată, cu fermitate legea.
Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Mai nouă Mai veche