Buletin de presă, 8 august 2022 - IPJ Suceava

Razie desfășurată de polițiștii din Vatra Dornei

În noaptea de 06/07.08.2022, între orele 18.00 – 02.00, Poliţia municipiului Vatra-Dornei și Poliția orașului Broșteni au organizat şi executat o acțiune în sistem integrat, angrenând efective din cadrul celor două subunităţi, Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei și lucrători din cadrul Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei.
Scopul acțiunilor a fost prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, precum și în proximitatea discotecilor și barurilor, precum și asigurarea unui climat de siguranță rutieră corespunzător.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenționale în valoare de 10.205 lei.
De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.
Au fost legitimate 86 de persoane și s-au realizat 57 de testări cu aparatele etilotest.
Astfel, la data de 06.08.2022, ora 21:33, polițiștii unui echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în cadrul acțiunii în sistem integrat, efectuând activități de control al traficului rutier pe D.J. 174 Neagra-Broșteni, orașul Broșteni, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 47 ani din or. Broșteni, jud. Suceava. Întrucât acesta avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,92 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 336 alin. (1) din Codul penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În ziua de 07.08.2022, în jurul orelor 1530, un bărbat de 55 ani, din orașul Gura Humorului, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Rozelor din or. Gura Humorului, a intrat în coliziune cu trotineta electrică condusă de un minor de 14 ani, din oraș Gura Humorului, care a circulat pe sensul opus de mers.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui alt minor de 7 ani, din orașul Gura Humorului, pasager pe trotineta electrică.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P.


La 07.08.2022, orele 23:00, o persoană necunoscută a condus autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din mun. Suceava, având direcția de deplasare Centru spre Areni. Ajungând la o trecere de pietoni, șoferul a surprins și accidentat pe o femeie de 78 ani din mun. Suceava, care s-a angajat în traversare pe marcajul pietonal. După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul accidentului.
În urma accidentului a rezultat decesul femeii de 78 ani.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Ucidere din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 192 al. 1 și 2 din C. pen. și ”Părăsirea locului accidentului”.
În urma cercetărilor și a investigațiilor desfășurate a fost identificat conducătorul autoturismului implicat în accident, respectiv un tânăr de 21 ani din sat/com. Bosanci, care a fost găsit la domiciliul din Bosanci.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Ucidere din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 192 al. 1 și 2 din C. pen. și ”Părăsirea locului accidentului”, față de șofer fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 07.08.2022, în jurul orelor 12:38, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare, localitatea Bivolăria, oraș Vicovu de Sus, județ Suceava, au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat din localitatea Frătăuții Noi, jud.Suceava.
Șoferului i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta declarând că nu deține documente pentru material lemnos.
Fiind verificat în aplicația SUMAL 2.0, s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost emis aviz de însoțire a materialului lemnos.
Întrucât șoferului nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos acesta a fost condus la Ocolul Silvic Putna-Centrul de Prelucrare a lemnului Putna.
Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 2,49 m3 lemn foc specia molid, în valoare de 303,78 lei.
În acest context, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantității de 2,49 m3 lemn foc specia molid, în valoare de 303,78 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 3.000 lei, conform Legii nr.171/2010 modificată.
Mai nouă Mai veche