Un ofițer din Cernăuți conduce două plutoane care deservesc lansatoare de rachete HIMARS, pe frontul războiului ruso-ucrainean. Tânărul de 22 de ani a fost decorat de președintele Zelensky

Locotenentul superior Valentin Koval, originar din satul Lenchivţi, fostul raion Chelmenţi, a fost distins de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, cu ordinul „Pentru vitejie”, gradul II.

Valentin Koval a obţinut studii superioare la Lviv, de unde a şi plecat pe front. Locotenentul superior, în vârstă de 22 de ani, comandă două echipe care deservesc lansatoarele de rachete HIMARS, primite de Ucraina din partea SUA.

Ofițerul a fost pus la comanda sistemelor de lansatoare de rachete după ce a fost trimis în Germania, unde instructorii americani, în decursul a trei săptămâni, i-au învăţat pe militarii ucraineni cum să folosească acest armament performant.

Ofțerul nostru a primit distincţia prezidenţială pentru „bărbăţie şi acţiuni dezinteresate, manifestate pe câmpul de luptă, apărând suveranitatea integritatea teritorială a Ucrainei”.
Mai nouă Mai veche