A adormit cu țigara aprinsă în mână și i-a luat foc casa, la Pleșa

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit luni, 26 septembrie 2022,cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Pleșa, comuna Mănăstirea Humorului. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 04:41.

La sosirea echipajelor, ardeau bunuri materiale din interiorul unei camere, cu pericol de propagare la întreaga locuință.

Incendiul a fost lichidat la ora 05:40.

Au ars materiale textile, obiecte de mobilier și alte bunuri din interiorul încăperii, pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite de la o țigară nestinsă. Proprietarul Stanislav M. a povestit că în jurul ore 04:00, în timp ce se afla în dormitorul locuinței sale, și-a aprins o țigară pentru a o fuma și a adormit cu aceasta în mână. De la țigara aprinsă, s-a produs incediul în camera în care dormea, moment în care acesta a alertat vecinii, care s-au deplasat la fața locului și au încercat să stingă incediul. Ulterior incendiul a fost stins de pompierii militari.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, cu bunurile aferente. Proprietarul nu deţine nici un fel de asigurare atât pe bunuri cât şi pe gospodărie.
Mai nouă Mai veche