Buletin de presă, 11 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Măsuri ferme față de șoferii care consumă alcool la volan – Încă un șofer băut a ajuns în arestul IPJ Suceava

La 10.09.2022, orele 09:22, echipajul din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, în timp executa activități de patrulare pe raza Municipiului Rădăuți a identificat și oprit în trafic un autoturism care a virat brusc dreapta la momentul observării echipajului de poliție.
După ce s-au prezentat și și-au declinat calitatea, agenții de poliție l-au identificat la volanul autoturismului pe un bărbat din com. Arbore.
Fiindu-i solicitate documentele personale și ale autoturismului, conducătorul acestuia a declarat verbal că nu are permis de conducere, nu are asupra sa documentele de proveniență ale autoturismului, prezentând doar actul de identitate.
Totodată s-a constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică, iar rezultatul testării a fost de 0,52 mg/L alcool pur în aerul expirat.
În urma verificării autoturismului în bazele de date s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare care era aplicat, aparține unui alt autoturism.
În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, s-a concluzionat faptul că se impune luarea măsurii preventive a reținerii față de șofer cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. 1 din Codul Penal, conducerea unui vehicul cu număr fals, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. 2 din Codul Penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.
Astfel, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore.
Șoferul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 10.09.2022, orele 12:25, o patrulă din cadrul Politie Municipiului Suceava – Birou Ordine Publica a oprit pentru control pe Str.Cernauti din Municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani din municipiul Suceava.
Acesta a declarat faptul ca permisul de conducere i-a fost reținut in urma cu aproximativ 2 luni in Municipiul Pitesti, Judetul Arges de către lucratorii de poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe“ faptă prev. si ped. de art.336 alin.1 din Cod Penal.
Întrucât șoferul emană halenă alcoolică, i s-a adus la cunoştinţă faptul că urmează a fi testat cu aparat etilotest, iar in prezenţa lucrătorilor de poliţie, acesta a declarat faptul că refuză să sufle în aparatul etilotest. Șoferul a fost condus la UPU Suceava pentru a fi recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a procedat la verificarea în bazele de date a șoferului de 39 ani, stabilindu-se faptul că acesta deține permis de conducere, având însă dreptul de conducere cu restrictii – reținut la data de 11.07.2022, conform Art.336 alin.1 CP.
S-a întocmit dosar penal pentru savârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere“ faptă prev. si ped. de art.335 alin.1 CP.


În data de 10.09.2022, orele 18,50, poliţiștii rutieri din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere pe linia depistării în trafic a conducătorilor auto ce încalcă regimul legal de viteză pe D.N.17 din localitatea Păltinoasa au oprit un autoturism care se deplasa pe direcția Suceava către Gura Humorului cu viteza de 73 Km/h.
S-a procedat la oprirea autovehiculului, constatându-se faptul că la volanul acestuia se afla un bărbat de 29 ani cu domiciliul în mun. Oltenița, jud. Călărași.
Acesta a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului, cartea de identitate, fără a prezenta permisul de conducere fapt pentru care s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date, stabilindu-se faptul că șoferul figurează cu permisul de conducere suspendat.
În temeiul art. 288 alin.1 Cod Procedură Penală, mă sesisez din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin.2 din C.P.


La data de 11.09.2022, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au obținut o informație cu privire la faptul că pe str. Eternității, de pe raza sat/com. Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava, un șofer posibil băut a intrat cu autoturismul în șanț.
La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul Secției de Poliție 8 Adâncata, care a identificat un autoturism care era intrat în șanțul de pe marginea str. Eternității, iar la volanul acestuia se afla un bărbăt.
După ce s-au prezentat și declinat calitatea, lucrătorii de poliție au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control documentele personale și cele ale autoturismului, acesta relatând verbal faptul că nu are asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate, ci doar polița RCA valabilă, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a autoturismului. În cele din urmă s-a constatat faptul că șoferul din sat/com. Mitocu Dragomirnei, județul Suceava. Acesta a fost verificat în bazele de date, stabilindu-se că are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice valabil.
Întrucât emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate 2 mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 147 pct. 1 din OUG 195/02, iar acestuia i-a fost adus la cunoștință că are obligația de a preda permisul de conducere în termen de 5 zile Serviciului Rutier Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe fapta prev. si ped. de art 336 alin. 1 din Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii SPR8 Adancata.


La data de 11.09.2022 orele 04:15, polițiștii din cadrul S.P.R. 7 Mălini, în timp ce desfășurau activități în cadrul acțiunii pe linia prevenirii accidentelor rutiere, au depistat și oprit pe DJ209 H pe raza satului Baia, com. Baia, jud. Suceava un autoturism condus de un bărbat din satul Cotu Băii, com. Fântâna Mare, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost transportat la Spitalul Mun. Fălticeni unde i s-au prelevat două mostre biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe„ faptă prev. și ped de art. 336 alin 1 Cod Penal , ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul P.P. Baia.
Mai nouă Mai veche