Buletin de presă, 28 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 27.09.2022, orele 09:05, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Cernăuți din municipiul Suceava, un bărbat de 48 de ani din comuna Hănțești a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de o tânără de 19 ani din comuna Mitocu Dragomirnei.
Din impact, autoturismul condus de tânăra de 19 ani a fost proiectat în autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani din județul Botoșani.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto de 19 ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 27.09.2022, în jurul orelor 17.30, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2E, în afara localității Berchișești, a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 69 de ani din comuna Drăgoiești, care era oprit pentru a efectua un viraj la stânga pentru a pătrunde pe DJ 209C, spre localitatea Berchișești.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul din comuna Drăgoiești, care a fsot transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 27.09.2022, ora 18.48, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că pe strada Mihai Viteazul din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe raza municipiului Rădăuți, un localnic a intrat în coliziune cu un autoturism care era parcat.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 27.09.2022, orele 09:30 , Secția 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată despre faptul că pe raza comunei Slatina a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Slatina, pentru a evita coliziunea cu mopedul condus de un localnic de 37 de ani, o femeie a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un parapet.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu apartul etilotest, rezultatele fiind negative.
În urma verificărilor efrectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 37 de ani nu posedă permis de conducere, iar plăcuța cu numărul de înregistrare este atribuită altui moped.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche