Certificate de înmatriculare false pentru camion și remorcă prezentate de un șofer ucrainean în Vama Siret

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat un cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră, pentru automarfarul pe care îl conducea, certificate false, aparent emise de autoritățile ucrainene.

Luni dimineață, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, pentru a i se efectua formalitățile de frontieră, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 63 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, înmatriculat în Ucraina.

Odată cu documentul de călătorie, persoana în cauză a prezentat și certificate de înmatriculare, având însemnele autorităților ucrainene. Existând suspiciuni privind autenticitatea acestora, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că certificatele de înmatriculare nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută de art. 323 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche