Grupul Iulius obține cel mai mare credit de pe piața imobiliară din România: 410 mil. de euro. Banii vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea rețelei de mall-uri

Grupul Iulius, dezvoltatorul imo­biliar controlat de Iulian Dascălu, împreună cu par­te­ne­rul sud-african Atterbury Europe au semnat o finanţare de 410 milioane de euro, pentru a susţine investiţiile în centrele regionale Iulius Mall din Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava şi Timişoara. 

Este vorba, practic, despre o refinanţare sindicalizată pe termen lung, acordată de către Erste Group Bank AG, Banca Comer­cială Română S.A., Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, OTP Bank Nyrt. şi OTP Bank România S.A.

„Este o tranzacţie de referinţă pentru piaţa de real estate din România, prin volumul şi caracteristicile sale care constituie o alternativă viabilă la piaţa de capital. Noul împrumut are scopul de a implementa obiectivele corporate din strategia de dezvoltare a companiei“, a spus Marius Perşenea, chief operating officer la Iulius.

Finanţarea de peste 400 de milioane de euro primită de Iulius şi Atterbury este un record pentru piaţa imobiliară locală, unde s-au mai acordat în trecut credite de valori mari, dar care nu au atins acest prag. 

De pildă, în 2020, WDP, dezvoltator cu capital belgian care operează peste 230.000 mp de spaţii logistice şi industriale în România, a contractat o finanţare de 205 mil. euro de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, pentru a sprijini construirea unei suprafeţe totale de un milion de metri pătraţi de proprietăţi semiindustriale şi logistice în România, scrie zf.ro.
Mai nouă Mai veche