Bărbat cu picioarele rupte și capul spart după un accident de muncă la o firmă din Dornești

Marți, 11 octombrie 2022, la ora 02.45, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la un accident de muncă produs la o societate comercială din comuna Dornești. 

În urma cercetărilor, s-a constatat că este vorba despre Petrică N., din Frătăuții Noi, angajat al Unicom, care în jurul orelor 02.45, în timp ce se afla pe un vagon-cisternă, unde manevra un furtun pentru transbordarea produselor petroliere între vagoane-cisternă, la moment dat s-a dezechilibrat și a căzut de pe vagonul-cisternă, de la înalțimea de 5,5 metri, pe sol, suferind leziuni la nivelul membrelor inferioare și în zona capului.

Incidentul a fost observat de către alt angajat al societății, care l-a anunțat pe gestionar, acesta solicitând prin 112 intervenția la fața locului a unui echipaj medical în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță, ocazie cu care victima a fost preluată și ulterior transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind diagnosticată cu „traumatism cranian, fractură de femur stâng și observații fractură femur drept”.

Conducerea societății a fost înștiințată de către gestionar cu privire la producerea evenimentului, urmând a fi sesizați lucrătorii din cadrul ITM Suceava.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche