Buletin de presă, 18 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

În data de 15.10.2022, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 12,129 mc cherestea tivită.
Întrucât existau suspiciuni referitoare la cantitatea de material lemnos transportată, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, la data de 17.10.2022, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus față de cantitatea avizată, 6,136 mc cherestea tivită molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 5.338,8 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


În data de 15.10.2022, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 1,745 mc cherestea tivită.
Întrucât existau suspiciuni referitoare la cantitatea de material lemnos transportată, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, la data de 17.10.2022, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus față de cantitatea avizată, 2,173 mc cherestea tivită brad
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.890,51 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 17.10.2022, în jurul orei 07:00 în timp ce conducea mopedul pe bd 1 Mai din municipiul Suceava, un bărbat a surprins și accidentat o localnică angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea atât a pietonului cât și a conducătorului mopedului, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din verificările efectuate, polițiștii au constatata faptul că, bărbatul care conducea mopedul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” şi “ conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 17.10.2022, în jurul orei 16.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 pe raza localităţii Molid, un bărbat de 37 de ani a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de un bărbat de 27 de ani, care a la rândul său a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 41 de ani.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 27 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 17.10.2022, orele 18:28, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe raza comunei Bunești, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche